Sastanak trojice ministara

Krstičević s braniteljima: A zašto da se bojim zvižduka za Oluju? Ako ih bude, to je demokracija

Hina

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Braniteljske udruge i organizatori – ministarstva branitelja, unutarnjih poslova i obrane, spore se oko lokacije održavanja ovogodišnje proslave u Kninu



ZAGREB  Ministri hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova Tomo Medved, Damir Krstičević i Davor Božinović sastali su se u utorak poslijepodne s predstavnicima braniteljskih udruga kako bi uskladili protokol obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje 5. kolovoza u Kninu.


Naime, dio braniteljskih udruga nije bio zadovoljan protokolom po kojem bi središnje obilježavanje 23. obljetnice Oluje bilo na kninskoj tvrđavi umjesto na glavnome Trgu Ante Starčevića.


Uoči sastanka, koji se održava u Ministarstvu hrvatskih branitelja, većina sudionika nije davala izjave, no ministar Krstičević novinarima je rekao da su obilježavanje Oluje na kninskoj tvrđavi i na glavnome trgu jedno.




Na pitanje boji li se branitelja i mogućih zvižduka članovima Vlade, ministar je odgovorio protupitanjem: »A zašto?» Istaknuo je da je i sam branitelj te da je svaki dan s braniteljima u kontaktu.


»Ako ih ipak bude (zvižduka), to je demokracija«, dodao je Krstičević.


Braniteljske udruge i organizatori – ministarstva branitelja, unutarnjih poslova i obrane, spore se oko lokacije održavanja ovogodišnje proslave u Kninu. Organizatori su htjeli da se najveći dio protokola, uključujući i govore državnog vrha, održi na platou kninske tvrđave, no protiv toga su gotovo sve braniteljske udruge koje ustrajavaju da glavni dio proslave bude na Trgu dr. Ante Starčevića. U braniteljskim krugovima tvrde kako organizatori ustrajavanjem da proslava bude na Tvrđavi, zapravo, žele izbjeći moguće zvižduke dužnosnicima.