'Nema problema'

Krstičević poput predsjednice: ‘Jedina prava afera u MORH-u bila je ona s MIG-ovima u mandatu bivše Vlade’

Hina

Foto M. Gospić / Zadarski list

Foto M. Gospić / Zadarski list

Komentirajući aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu vezana uz odgovornost za šverc oružja, Krstičević je rekao kako se neće dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini



 Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je u subotu u Zagrebu kako je jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima koja se dogodila u mandatu bivše Vlade pridruživši se u tom stajalištu hrvatskoj predsjednici.


Komentirajući aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu vezana uz odgovornost za šverc oružja, Krstičević je rekao kako se neće dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini.


»Hrvatska vojska će pobijediti i ovu situaciju i iz ovoga izaći još jača i snažnija. Naši piloti su časni ljudi i tako će i ostati i nećemo dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini. U utorak ćemo riješiti ovu situaciju i idemo dalje u jačanje našeg Hrvatskog ratnog zrakoplovstva«, rekao je te ponovno osudio nevojničko ponašanje pojedinaca.




Rekao je i da je taj slučaj otkrila država, vojna i civilna policija koje su koordinirano radile i otkrile nečasne radnje te da je osnovano povjerenstvo koje mora sustavno i odgovorno utvrditi sve činjenice.


»Pojedinci će biti sankcionirani, utvrdit ćemo zapovjednu odgovornost, a za ostalo su nadležni sudovi«, proučio je Krstičević.


Na štandu na Cvjetnom trgu gdje je dao potpis potpore za predsjedničku kandidaturu HDZ-ovoj kandidatkinji i aktulanoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Krstičević ustvrdio je kako je jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima, koja se dogodila u mandatu bivše Vlade, kada je učinjena ogromna šteta – potrošeni su novci, a avioni ne lete.


Na prozivke Zorana Milanovića o odgovornosti za slučaj šverca oružja, za koji se sumnjiče i pripadnici Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, predsjednica Grabar-Kitarović jučer je također rekla da je jedina velika afera u Oružanim snagama ona s MIG-ovima 2013. koji su išli na popravak u Ukrajinu.


»MIG-ovi su došli u dijelovima, a kad su sastavljeni, utvrđeno je da papirologija ne odgovara onome što je isporučeno. Na cijeli posao potrošeno je više od 170 milijuna kuna«, rekla je jučer predsjednica.