Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Barak

Krstičević o izraelskim F-16: "Moje odgovornosti nema"

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 10:39 2019-01-10T10:39:11+01:00

Krstičević ističe da Izrael mora reći jesu li u stanju ispuniti dogovor ili ne. Njihova delegacija danas dolazi u Zagreb

Ova Vlada je sve napravila, ali nema ugovora, nismo ga potpisali, nema financijske štete niti obaveze, rekao je ministar Damir Krstičević u četvrtak uoči sjednice Vlade o problemima s nabavkom borbenih aviona od Izraela, čija delegacija danas dolazi u Zagreb.

- Delegacija Izraela dolazi danas, sastanak počinje u 12:30, pripremio sam se i vidjet ćemo što će Izrael reći po tom pitanju. To je bila njihova odgovornost, dobili su predodobrenje, trebali su dobiti konačno odobrenje - rekao je Krstičević dodavši da Izrael mora reći jesu li u stanju ispuniti dogovor ili ne, javlja N1.

Iako je dokument u kojem SAD upozorava na problem s kupovinom zrakoplova objavljen, Krstičević opet ističe da ga nije vidio: 'Govorio sam istinu, mi smo ozbiljna država, Hrvatska posjeduje službenu usmenu i pismenu korespondenciju, ona je za mene relevantna i ima težinu'. Istaknuo je da je predodobrenje SAD-a bio uvjet na natječaju i da su ga Izrael i Grčka imale.

- Moje odgovornosti nema. Moja je odgovornost da sam ja i tim MORH-a učinio sve da Hrvatska kroz međunarodni natječaj, dobije avion koji treba Hrvatskoj - rekao je Krstičević i dodao kako Hrvatska kao kupac ne snosi odgovornost već je na Izraelu da osigura jamstva, javlja N1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze