Prijepor oko protokola

Krstičević, Božinović i Medved pokušavaju gasiti vatru s braniteljima oko proslave Dana pobjede

Dražen Ciglenečki

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ne vjerujem da bi se ministar Krstičević bojao reakcija naroda na glavnom kninskom Trgu, kaže Ante Tandara



ZAGREB Ministri Damir Krstičević, Davor Božinović i Tomo Medved u utorak će u razgovoru s predstavnicima Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruga veterana gardijskih brigada pokušati ugasiti njihovo nezadovoljstvo zbog protokola obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu.


Premda je taj program jednak kao prošlogodišnji i predviđa da se sve odvija na kninskoj tvrđavi, na nedavnom sastanku u Ministarstvu branitelja, na kojem su se okupili čelnici pedesetak udruga proizašlih iz Domovinskog rata, podržan je drukčiji scenarij.


Spomenute udruge su predložile, a, kako nam je rekao šef zagrebačke HVIDRA-e Ante Tandara, ostali prihvatili da se govore najviših državnih dužnosnika vrati na Trg Ante Starčevića, kao što je to dugo bilo. No, u međuvremenu su, neovisno o tome, iz Ministarstva obrane na adrese udruga poslali dopis s protokolom koji ne uvažava navedeni dogovor.




– Ne vjerujem da bi se ministar Krstičević bojao reakcija naroda na glavnom kninskom Trgu. Nitko njemu ne namjerava zviždati, siguran sam u to. To su u njegovom ministarstvu po inerciji prepisali lanjski program. Zato mislim da će doći do kompromisa i da će se prvo na tvrđavi podići hrvatska zastava, a da će zatim program s govorima biti na Trgu Ante Starčevića, rekao nam je Tandara.


Inače, ove je godine 5. kolovoza i proslava u Kninu i Sinjska alka, a još i navečer, u čast Oluje, u Glini koncert Marka Perkovića Thompsona.