Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Uhićena 53-godišnjakinja

Krim obrada: Piromanki koja je podmetnula požar kraj Šibenika prijeti do pet godina zatvora

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 29. srpanj 2019. u 11:15 2019-07-29T11:15:00+02:00

Požar kod Dubrave još uvijek nije proglašen ugašenim. Danas na požarištu dežura i dogašava rubove terena 15 vatrogasaca čiji će se broj, prema potrebi, tijekom dana povećavati

Šibenska policija ne otkriva saznanja prikupljena tijekom kriminalističkoga istraživanja piromanke uhićene u nedjelju zbog sumnje za podmetanje požara u šibenskoj Dubravi u subotu rano poslijepodne.

Za razliku od sinoć kada je iz MUP-a samo kratko priopćeno da je uhićena žena, iz šibenske policije jutros otkrivaju da je riječ o 53-godišnjakinji.

»Još je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave 27. srpnja.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom pravodobno ćemo obavijestiti javnost«, izjavila je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Portal ŠibenikIN neslužbeno doznaje kako je riječ o istoj ženi koja je već bila uhićena zbog potpaljivanja požara.Tada 51-godišnjaka, a danas 53-godišnjakinja, bila je uhićena zbog podmetanja sedam požara u šibenskoj Dubravi, u zaseocima Relje i Junakovići.

Od tih sedam požara šest je izazvala na privatnim parcelama mještana, a vatra se nije znatno proširila zbog samoorganiziranja i brze intervencije vlasnika terena. Zapalila je i jednu štalu, a vatru su prvi primijetili i ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku tog područja. Piromanki je tada prvo određena mjera jednomjesečnoga istražnog zatvora, koja je zamijenjena mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Požar kod Dubrave još uvijek nije proglašen ugašenim. Danas na požarištu dežura i dogašava rubove terena 15 vatrogasaca čiji će se broj, prema potrebi, tijekom dana povećavati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.