Nedjeljom u 2

Krešo Beljak priznao: ‘Navijam za Andreja Plenkovića’. Otkrio i zašto

Hina

Foto Screenshot HRT

Foto Screenshot HRT



ZAGREB Predsjednik HSS-a Krešo Beljak kazao je u nedjelju kako nije impresioniran braniteljskim prosvjedom u Samoboru jer se radi o uvodu u predizbornu kampanju u koji su uključeni aktivisti iz vladajuće stranke, a drži i kako je riječ o pokušaju zastrašivanja te poručuje: “Mene se zastrašiti ne može!”.


“Oni su u panici zbog onoga za što se HSS zalaže, a to je ispitivanje porijekla imovine i revizija mirovina, ne nužno braniteljskih. Netko se osjeća ugroženim, zašto bi se ja ili vi morali bojati zakona kojim će se provjeriti tko je kako došao do svoje imovine”, rekao je Beljak gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.


Ranije danas, u Samoboru gdje je Beljak gradonačelnik, branitelji su organizirali prosvjed zbog njegovih izjava o prosvjednicima iz Savske koje je nazvao “šačicom pijanaca”.Upitan dovodi li ga njegov temperament do neugodnih situacija Beljak je odgovorio potvrdno ali i ustvrdio kako možda i sam ima PTSP no, iako je hrvatski branitelj, nije išao po dijagnozu.

“Nikad se nisam okoristio svojim statusom. Danas prosvjeduju oni koji sami sebe proglašavaju predstavnicima svih branitelja i pitam ih ‘Gdje su bili i zašto nisu prosvjedovali kad je ova država pljačkana u privatizaciji i danas kad ima afera'”, kazao je Beljak.




Tvrdi i kako nikad nije ništa neprimjereno rekao protiv Domovinskog rata, da “nikad branitelje nije nazvao šačicom pijanaca” nego “ljude iz šatora koji su maltretirali cijeli Zagreb i rušili tadašnju vlast” te “maltretirali bivšeg ministra Predraga Matića i Bojana Glavaševića”.


Uvjeren je kako će koalicija HSS-a, SDP-a i nekih drugih stranaka, ako do nje dođe “preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske nakon izbora”, no nije potvrdio medijska nagađanja da im se nude 3 sigurna mandata za ulazak u Sabor.


“O broju mandata nismo razgovarali, niti ćemo razgovarati na taj način. Ukoliko postoji obostrani interes da idemo zajednički na izbor ići ćemo, a ukoliko ne postoj – nećemo ići. Mi u HSS-u ćemo inzistirati da imamo kandidate u svim izbornim jedinicama tako da možemo raditi preferencijalnu kampanju za one koji su na manje izglednim pozicijama”, rekao je Beljak.


Navijam da Plenković ostane predsjednik HDZ-a


Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, otkrio je, navija da Andrej Plenković ostane predsjednik stranke.


“Navijam za njega, jer on predstavlja razum u toj stranci i branu onom najkonzervativnijem dijelu Hrvatske koji jača”, kazao je Beljak izrazivši međutim nadu da Plenković ipak neće ostati na mjestu premijera.


Čelnik HSS-a se osvrnuo i na pobunu u njegovoj stranci.


“Oni koji traže moju ostanku, baš su se sjetili javiti u predizbornoj godini. Ranije su tvrdili da će me podržati na predsjedničkim izborima, bio sam im super, a nisam se previše promijenio u zadnjih nekoliko mjeseci.


Radi se o licemjerstvu i pokušaju destabilizacije HSS-a i koalicije SDP-a i HSS-a” ustvrdio je Beljak napomenuvši kako će izbori u HSS-u biti nakon parlamentarnih izbora te će se svi moći kandidirati.