Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Stanje na cestama

Krećete na put? Pazite se, na autocestama promet usporava jak vjetar

snimio Vedran Karuza
snimio Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 16. kolovoz 2018. u 8:01 2018-08-16T08:01:46+02:00

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a kasnije na prilazima turističkih središta u priobalju i pojedinim graničnim prijelazima.

ZAGREB - Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 od vijadukta Božići do tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila., izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a kasnije na prilazima turističkih središta u priobalju i pojedinim graničnim prijelazima.

Na državnoj cesti DC1 u Karlovcu, ulicom Većeslava Holjevca vozi se jednim prometnim trakom, zbog puknuća šahta.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Do 30. listopada zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi Slano – Orahov Do i Imotica – Duži do 25. rujna privremeno su prekategorizirani u međunarodne prijelaze za promet putnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.