Ministar još taji hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a

Kovač: Normalno je i legitimno da stranke razgovaraju prije izbora

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač na upite hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, u petak je izjavio kako je već ranije rekao da će o tome izvijestiti kada bude vrijeme, a vezano za razgovore HSS-a sa SDP-om i HDZ-om rekao je kako je normalno i legitimno da stranke razgovaraju prije izbora



ZAGREB Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač na upite hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, u petak je izjavio kako je već ranije rekao da će o tome izvijestiti kada bude vrijeme, a vezano za razgovore HSS-a sa SDP-om i HDZ-om rekao je kako je normalno i legitimno da stranke razgovaraju prije izbora.


 »Rekao sam da ću to reći kada dođe vrijeme«, rekao je Kovač o eventualnoj kandidaturi, a na pitanje prikupljaju li se potpise za njegovu kandidaturu za predsjednika HDZ-a rekao je da neki ljudi prikupljaju potpise, no da ne zna točno koji.


 U vezi s razgovorom predstavnika SDP-a s HSS-om, te na upit hoće li HDZ ostati bez tog partnera, Kovač je rekao da i HDZ razgovara s HSS-om, naglasivši kako je normalno da stranke razgovaraju uoči parlamentarnih izbora.




 »Pa i HDZ razgovara s HSS-om, normalna je stvar da stranke razgovaraju, izbori se približavaju. Prema tome, legitimno je da se vode razgovori i HDZ će razgovarati, pa i s HSS-om«, izjavio je novinarima ministar Kovač koji je u Zagrebu sudjelovao na konferenciji predstavništva Europske komisije u Zagrebu »Tri godine poslije – Schengen kao sljedeći izazov«, u povodu obilježavanja treće obljetnice članstva Hrvatske u EU.