HDZ u VI. izbornoj jedinici

Kosor: Treba nam još jedna pobjeda da nastavimo borbu protiv korupcije

Hina



NOVSKA – Veliki skupom članova i pristaša HDZ je u Novskoj na Trgu dr. Franje Tuđmana HDZ počeo izbornu kampanju u VI. izbornoj jedinici, a kako je rekla predsjednica stranke Jadranka Kosor, HDZ-u treba još jedna pobjeda da bi nastavio započet posao u borbi protiv korupcije.


Nositelj liste i potpredsjednik HDZ-a Ivan Šuker najavio je još jednu pobjedu u VI. izbornoj jedinici, a okupljenim građanima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor poručila je da »unatoč sve izrazitijim nastojanjima da nas se smrvi i ponizi, mi ćemo na izborima pobijediti i biti opet pobjednička i najjača stranka, koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman«.


Podsjetivši da slogan pod kojim se nastupa »Kad je najteže, HDZ je najjači« korijen vuče iz povijesti stranke, Jadranka Kosor je naglasila da je u takvim teškim trenutcima HDZ ustanovio i obranio državu, da su njegove vlade uvele Hrvatsku u NATO, a ovih dana i u Europsku uniju. Dodala je da se žestoko bore protiv krize i korupcije, a u borbi protiv korupcije trpe teške udarce sa svih strana.




»Međutim, mi imamo hrabrosti otvoreno se suprotstaviti korupciji i kriminalu i zato podnosimo težak teret te nam stoga treba još jedna pobjeda da bismo nastavili taj posao. Borba protiv korupcije mora biti u temelju rada svake vlade«, istaknula je.


Ocijenivši da Kukuriku koalicija svoj program skriva i da njezini članovi o programu govore proturječno, na kraju je Jadranka Kosor najavila da ovih dana počinje isplata novog obroka duga za 830.000 umirovljenika te istaknula da je HDZ uvijek ispunjavao svoja obećanja pa to čini i ovih dana vraćajući dug i prema umirovljenicima.


Prije Našica  na predizbornom skupu u Staroj Gradiški u V. izbornoj jedinici predsjednica HDZ-a je ocijenila da je Kukuriku koalicija nedosljedna budući da su varaždinskog gradonačelnika skinuli s liste, ali ga nisu maknuli i s gradonačelničke dužnosti.


»S liste su ga skinuli kad smo mi to dobrano iskritizirali. Na listu su stavili jednu gospođu, ali izvan rokova i protiv toga žestoko prosvjedujemo«, rekla je Kosor.


Kako je dodala, imaju i jednog koji je pobjegao s mjesta nesreće pa ga je hvatala policija. Na čelu stranke imaju čovjeka koji ima velik osobni teret. Činjenica je da se svakomu od nas može dogoditi prometna nesreća i alkohol u krvi, ali takvi ljudi nama ne mogu držati predavanja o moralu, časti, čestitosti. Mi na ta dvostruka mjerila ne pristajemo«, kazala je Kosor u Gradiški.