Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Premijerku ne napušta optimizam

Kosor: Ovo je definitivno godina u kojoj smo izašli iz krize

Jadranka Kosor u Osijeku / Foto Vlado KOS / CROPIX
Jadranka Kosor u Osijeku / Foto Vlado KOS / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2011. u 11:56 2011-09-04T11:56:00+02:00

Tu tvrdnju temelji na podatku da je rast BDP-a u drugom tromjesečju ove godine iznosio 0,8 posto te očekivanju da će u trećem tromjesečnu rast "zasigurno biti i veći"

OSIJEK U Osijeku je u nedjelju označen početak radova na izgradnji južnoga kolnika osječke južne obilaznice, čija se vrijednost procjenjuje na 134,6 milijuna kuna, bez PDV-a, a radove je otvorila predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor. Otvarajući radove premijerka Kosor je istaknula kako je riječ o iznimno vrijednoj i važnoj investiciji, ne samo za Osijek, već i za cijelu Hrvatsku, a posebice značajnoj za gospodarstvo Osijeka i Osječko-baranjske županije.

SDP i HNS: Kud Ivo, tud i ja

»Kud Ivo, tud i ja«,  naziv je zajedničke konferencije za novinare osječkoga HNS-a i SDP-a uoči dolaska premijerke Kosor na otvorenje radova. »Novinski članak iz travnja 2007. godine gdje su najavljeni radovi na južnom traku Južne obilaznice postoji. Ista je scena danas, samo što je tada u glavnoj ulozi bio Ivo Sanader, a Kosor je klimala glavom, a sad je ona u glavnoj ulozi«, rekla je Biljana Borzan, predsjednica osječkog SDP-a. Dodala je kako se Vlada neosnovano žali da oporba prigovara, no postavljanje temeljnog kamena više puta, kaže Borzan, podcjenjivanje je ljudi koji ovdje žive. (Glas Slavonije)

Podsjetivši kako se Hrvatska u protekle dvije godine borila s krizom i gospodarskom rececijom premijerka Kosor je istaknula kako su, unatoč tome, stabilizirane financije, mirovine i plaće ni u jednom trenutku nisu kasnile, a redovite su bile i isplate socijalnih davanja.  Napominjući kako je rast BDP-a, u drugom tromjesečju ove godine iznosio 0,8 posto predsjednica Vlade ustvrdila je kako će taj rast u trećem tromjesečju zasigurno biti i veći, te da je ovo »definitivno godina, u kojoj smo izašli iz krize«. 

Dodala je kako je Vlada RH, od trenutku predstavljanja 30 velikih infrastrukturnih projekata, vrijednih oko 40 milijardi eura, do sada, u raznim fazama izvođenja, ostvareno oko 3 milijarde eura vrijednih projekata.
Južna obilaznica grada Osijeka u dužini od 12,1 km dio je državne ceste D2, odnosno Podravske magistrale. Zbog velikog povećanja broja vozila na sjevernom kolniku obilaznice, pokazala se potreba dogradnje južnog kolnika, nakon čega će cesta postati četverotračna. Investitor projekta su Hrvatske ceste (HC), a rok za završetak radova, koje će izvesti građevinska tvrtka »Osijek Koteks«, je 30. mjeseci. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.