Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 22° 22° 4
20. listopada 2018.
Premijerkin komentar

Kosor: Jovanović potiče na mržnju i nasilje

Foto: CROPIX
Foto: CROPIX
Autor:
Objavljeno: 21. listopad 2011. u 22:03 2011-10-21T22:03:17+02:00

Tijekom najžešćih napada Željka Jovanovića dobili smo ciglu u središnjicu HDZ-a, kometirala je Jadranka Kosor na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku

- Nije točno da Zakon ne bi bio donijet potrebnom većinom, jer nije organski zakon koji govori o osobnim pravima i slobodama. Naprotiv, donijet je potrebnom većinom i nije u suprotnosti s Ustavom već štiti njegove temeljne vrijednosti, a to su vladavina prava i suverenitet RH. Zakon samo govori da su za nas ništetni pravni akti Jugoslavenske narodne armije, a to smo rekli još 1991. Za mene je uvijek bilo pitanje kako to da predsjednik Josipović ni oporba nikad nisu rekli ni riječi o tome da je problematičan zakon Republike Srbije iz 1993. s dopunama 2010., a svi se obrušavaju na zakon koji je donio Hrvatski sabor u kojem samo govorimo da je tog proširenja jurisdikcije republike Srbije na republiku Hrvatsku - dosta, komentirala je u petak premijerka Jadranka Kosor na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku najave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da će podići ustavnu tužbu na donošenje takozvanog Zakona o ništetnosti.

Kosor je također kazala kako Zakon ni na koji način ne može štetiti međunarodnim odnosnima kako je sugerirao predsjednik.

Čudi je i da je predsjednik prilikom posjeta Srbiji na pitanje o optužnicama koje dolaze na temelju pravnih akata Jugoslavenske narodne armije kazao kako će se to pitanje rješavati - polako i kad to dođe na red.

- A doista je došlo na red, kazala je Kosor dodajući kako u arhivima te iste Jugoslavenske narodne armije leži ključ nestalih osoba, na temelju istih onih kojih Srbija Hrvatskoj isporučuje optužnice.

Komentirajući pak skidanje imuniteta saborskom zastupniku Željku Jovanoviću je istakla kako je tužba protiv Jovanovića podnijeta ne na temelju onoga što je rekao u sabornici već na temelju onoga što je izrekao 17. rujna kada se održavao sabor HDZ-a.

- I kada je rekao da su većina od 10.000 izaslanika kandidati za odlazak u Remetinec. I ponovio svoju tvrdnju da je HDZ kriminalna i zločinačka organizacija. To je činio mjesecima i poticao na odmazdu te smo tijekom najžešćih napada Željka Jovanovića dobili ciglu u središnjicu HDZ-a od čega je naš vozač završio u bolnici od razbijenog stakla, a jedna gospođa koja se došla upisati u stranku je teško nastradala jer ju je cigla pogodila u nogu. Radi se o poticanju na mržnju i nasilje, a to je nedopustivo. Zanimljivo da ni oporba ni predsjednik Josipović nisu komentirali da je HNS tužio mene na temelju izjave glasnogovornika Vlade, rekla je premijerka te najavila da će ovih dana Milanoviću uputiti poziv, no nije željela otkriti o čemu je konkretno riječ.

Inače, Kosor je na svečanu završnicu uz izravan TV prijenos stigla u pratnji ministara Đure Popijača i Branka Bačića te domaćina Damira Bajsa, dok je na pitanje zbog čega je današnjem na sastanku Vlade s turističkim sektorom, unatoč brojnim problemima u turizmu, bio tek ministar Bajs kazala kako je - petak radni dan i za ministre.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka