Reakcije iz PGŽ-a na postupak predsjednice

Komadina o sastanku na Pantovčaku: To je manekenstvo

Tihana Tomičić

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

I podžupan Marko Boras Mandić komentirao je slučaj: "Zbilja nam nije za ići za Zagreb", a očitovali su se i zastupnici. "Je li to zajedništvo? Da, to je zajedništvo kako ga vidi HDZ i njihova ispostava na Pantovčaku!", rekao je Željko Jovanović, dok je Saša Đujić rekao: "Dok Vlada radi na rješavanju problema Gorana i priprema novi zakon, neki se s njima sprdaju



RIJEKA - Duboko vjerujem da se radi o propustu, nehatu, gruboj grešci službi na Pantovčaku, tim više što su goranski načelnici svi imali pozive za sastanak. Duboko se nadam da nije o gesti s političkim konotacijama, mada – jest da su “ispali” baš svi koji su iz SDP-a, izjavio je župan Zlatko Komadina komentirajući događaje na Pantovčaku danas. 


Poručio je predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović neka svatko radi svoj posao:– Ima tu svega, i pokaznih vježbi, i bildanja mišića, i manekenstva. Svi znamo da za rješavanje ovakvih problema služe radni sastanci, gdje se nađu stručne službe, a ovo su uglavnom pokazne vježbe. Uostalom, posao oko Zakona o regionalnom razvoju i nije na predsjednici Republike. Može ona glasno govoriti, pa i glasnogovoriti o nekim problemima, ali meni ovo sve previše miriši na politikantstvo – rekao je Komadina.

Na pitanje je li razmišljao da povuče svoje suradnike, podžupana Petra Mamulu i pročelnika Ljudevita Krpana, s Pantovčaka kad je vidio kako se stvar razvija, Komadina je rekao: “Ostali smo zatečeni. Ali duboko se nadam da su živi i zdravi”.


I podžupan Marko Boras Mandić komentirao je slučaj: “Zbilja nam nije za ići za Zagreb”, a očitovali su se i zastupnici. “Je li to zajedništvo? Da, to je zajedništvo kako ga vidi HDZ i njihova ispostava na Pantovčaku!”, rekao je Željko Jovanović, dok je Saša Đujić rekao: “Dok Vlada radi na rješavanju problema Gorana i priprema novi zakon, neki se s njima sprdaju.




Toliko o zajedništvu, podjelama i dobronamjernosti!!! Gradonačelnici i načelnici Gorskog kotara nisu pušteni na Pantovčak iako ih je Predsjednica pozvala, to je sramota!”.


Šestorici čelnika iz PGŽ-a zabranjen ulazak na sastanak kod predsjednice!