Smatra da je neriješeno

Komadina o rezultatima: SDP nije mogao izgubiti ono što nije ni imao – Zagreb ili Istru

Tihana Tomičić

»Teško se na lokalnim izborima može reći tko je ukupno pobijedio, na razini Hrvatske SDP je bio više nego korektan, a može se reći da je više-manje neriješeno. No, u PGŽ je potpuno jasno: SDP je pobjednik«, kaže Komadina



RIJEKA –  SDP je na ovim izborima Hrvatsku pomaknuo ulijevo, čak i u sredinama gdje smo mislili da je to nemoguće: Split i Osijek su se pomakli ulijevo, Glavaš je detroniziran, HDZ ne drži vlast niti u jednom velikom gradu, a SDP nije izgubio ništa što je već ranije imao. Dakle, sve te teze i analize o Zagrebu ili Istri ne stoje, jer ne možemo izgubiti ono što nismo ni imali – izjavio je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na tiskovnoj konferenciji u Rijeci.



Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) izjavio je danas da izborni gubitnici »ne trebaju snositi političku odgovornost« jer bi to isključivalo mogućnost natjecanja, a ministar zdravlja Rajko Ostojić (SDP) da će analize pokazati čija je odgovornost za poraz na izborima u Zagrebu.»Uvijek mora postojati izborni gubitnik. Bila bi loša poruka ako bih rekao da svi gubitnici moraju snositi sankcije. To je nepotrebno, jer bi isključivalo mogućnost natjecanja«, izjavio je novinarima Ranko Ostojić u hotelu Dubrovnik gdje je sudjelovao na seminaru o borbi protiv krivotvorenih lijekova. Novinari su također pitali ministra zdravlja i bivšeg SDP-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Rajka Ostojića očekuje li da će se u SDP-u zbog izbornog poraza pokrenuti pitanje njegove odgovornosti ili odgovornosti predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, na što im je odgovorio da će to pokazati analize.»Pa, polako o tome, analize će sve pokazati«, rekao je Rajko Ostojić.


Rekao je da na sjednicu Predsjedništva SDP-a sutra ide s vrlo pozitivnim stavom, jer je SDP apsolutni pobjednik u Primorsko-goranskoj županiji.




»Teško se na lokalnim izborima može reći tko je ukupno pobijedio, na razini Hrvatske SDP je bio više nego korektan, a može se reći da je više-manje neriješeno. No, u PGŽ je potpuno jasno: SDP je pobjednik«, kaže Komadina.


Čestitao je kolegama u Sisku, koji su također osvojili i Grad i Županiju, a svoj uspjeh pripisao je koalicijskom potencijalu SDP-a u PGŽ, te vjerodostojnosti i dugotrajnosti suradnje s koalicijskim partnerima, u prvom redu HNS-om.


– To je dokaz da nismo uskogrudni. Tko je funkcionirao kao mi na razini Županije u koaliranju, taj je listom pobijedio. Tko je kemijao, izgubio je – rekao je Komadina.Konstatirao je da se HDZ u PGŽ smanjio, a PGS minimalizirao, dok je Akciji mladih čestitao na jednom načelničkom mjestu.