Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 18° 21° 1
25. travnja 2018.
Potpredsjednik SDP-a

Komadina: Nezadovoljnici će morati 8 godina podržavati Bernardića, kao što smo mi morali Milanovića

Zlatko Komadina, Foto: D. JELINEK
Zlatko Komadina, Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2017. u 13:00 2017-03-20T13:00:40+01:00

Svaki odgovorni član SDP-a mora voditi računa o SDP-u, rekao je Komadina

RIJEKA –  Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je u Rijeci niz stranačkih tema, pa tako i situaciju u Zagrebu, gdje se SDP i HNS još nisu dogovorili oko detalja podrške Anki Mrak Taritaš:

– Očekujem da se u Zagrebu prihvati sve što odluči predsjednik stranke Davor Bernardić, jer je on u naravi i dalje predsjednik zagrebačkog SDP-a. Zagreb nije bilo koja organizacija, to je u političkom smislu pola Hrvatske i o tome će odlučivati predsjednik stranke.

A što se pregovora tiče, uspješni su oni pregovori u kojima su svi jednako nezadovoljni, rekao je Komadina.

Ističe da su u PGŽ, gdje se on kandidira za župana, koalicijski partneri ostali isti kao dosad, uključujući i HNS, a čak je koalicija proširena i Regionalnim blokom, u kojem su IDS, PGS i Lista za Rijeku.

Na pitanje kako to da je on uspio zadržati i HNS i Listu za Rijeku, odgovorio je: »Hvala na pitanju. Odgovor je samorazumljiv«.

– U županijske izbore idem sa optimizmom jer osjećam povjerenje građana i imam iza sebe veliku koaliciju lijevog centra, kaže Komadina.

Na pitanje kako komentira stanje u klubu zastupnika SDP-a u Saboru, gdje neki nisu podržali Bernardićeve kadrovske odluke, a neki su čak i glasali protiv u Saboru, poput Ranka Ostojića, rekao je:

– Ono što ja očekujem od svakog člana stranke, a pogotovo od dužnosnika, jest da podržavaju predsjednika Davora Bernardića bar osam godina, koliko smo mi neki morali podržavati bivšeg predsjednika Zorana Milanovića dok je vodio stranku.  Na pitanje o sankcijama za takve zastupnike, rekao je:

»O tom, potom. Važniji su sad lokalni izbori, a poslije ćemo razgovarati. Svaki odgovorni član SDP-a mora voditi računa o SDP-u«.

Na pitanje o podršci Mostovom Tomislavu Paneniću za župana Vukovarsko-srijemske županije, Komadina je rekao da u tome ne vidi problem:

– Bolje da županijom upravlja Most nego HDZ. A bilo bi najbolje kad bi mogao upravljati SDP.

Na upit o stanju u Kistanju, gdje je 150 članova napustilo stranku jer se tjera da podrže SDSS, kaže da mu je zbog toga žao, ali da se očito nije dovoljno razgovaralo u toj jedinici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka