Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Potpredsjednik SDP-a

Komadina: Napisi o susretu s Borzan su fake news, naslušao sam se gluposti u zadnje vrijeme

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2018. u 22:30 2018-09-11T22:30:13+02:00

Napise iz tjednika Nacional po kojima je ponudio mjesto predsjednice stranke eurozastupnici Biljani Borzan, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina danas je demantirao. I na svojoj službenoj Facebook stranici je pozvao: »Ako ne želite saznati što sam rekao Biljani Borzan, čitajte tjednik«, a onda je dao i izjavu novinarima rekavši da se već u zadnje vrijeme »naslušao gluposti od poprilično dušebrižnika SDP-a«.

– Da SDP ima problema, to je jasno. Ali da je to rješivo, trebalo bi biti jasno svakom dobronamjernom, rekao je, nazivajući napise o razgovoru s Borzan fake newsom.
Na pitanje o svojim planovima u stranci, rekao je:
– Nema »mojih« planova. U SDP-u se bira. I 12.000 ljudi je biralo Davora Bernardića. Sa samo mojim glasom sumnjam da bi bio predsjednik, kazao je.

Kako se čini, sastanak Komadine i Biljane Borzan zaista je održan prije nekoliko dana, ali razgovaralo se općenito o stanju u stranci. Poznato je da se traže rješenja da predsjednik Davor Bernardić odstupi pa o tome zadnjih dana međusobno razgovaraju svi članovi Predsjedništva, a Bernardić pak, kao svoj odgovor na tu situaciju, sjednicu ne saziva kako se na njoj ne bi dogodilo da svi članovi toga tijela od njega zatraže da odmah ode.
S druge strane, ako on sam ne odstupi, može ga smijeniti Glavni odbor, no čini se da se »pučisti« i bivši Bernardićevi suradnici ipak još uvijek nisu u stanju dogovoriti konsenzusom o tome jer bi i jednima i drugima to zamjerila njihova članska baza.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.