Potpredsjednik SDP-a

Komadina: HDZ zna samo gaziti, Plenković je neodgovoran

Srđan Brajčić

Zlatko Komadina, Foto: D. ŠKOMRLJ

Zlatko Komadina, Foto: D. ŠKOMRLJ

Svjedočimo bildanju mišića, u situaciji kad Hrvatska treba odgovorno upravljanje, rekao je 



RIJEKA Predstavljajući u Rijeci kandidate za izvršnu vlast na području Liburnije, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je odluku premijera Plenkovića o razrješenju tri ministra iz kvote Mosta, ustvrdivši da se radi o neodgovornoj politici HDZ-a i Mosta.


“Svjedočimo bildanju mišića, u situaciji kad Hrvatska treba odgovorno upravljanje. U prvi čas, ovo se može činiti odgovornim potezom Andreja Plenkovića, jer izglasavanje nepovjerenja ministru Mariću ujedno znači i nepovjerenje Mosta prema premijeru, ali je tragično da onaj tko upravlja hrvatskom Vladu nije u stanju projicirati nekoliko poteza unaprijed.


Naime, odgovorna politika znači dogovor između koalicijskih partnera. Očigledno, HDZ se nije naučio dogovoru i suradnji. HDZ zna samo gaziti, i to u situaciji u kojoj je ministar Marić u velikom političkom problemu.




Naime, gospodin Plenković trebao je prihvatiti ponudu SDP-a i razriješiti ministra Marića.


Umjesto da riješi jedan problem, premijer Plenković stvorio je nove probleme“, poručio je Zlatko Komadina.


No, ocjenjuje Komadina, ovo bildanje mišića na relaciji Most – HDZ i zabavljanje javnosti, Hrvatska je već imala priliku gledati.


“Ako ne postoji neka nova parlamentarna većina u Saboru, ovo će završiti prijevremenim izborima. Ako doista idemo prema prijevremenim izborima, onda je ovo također neodgovorno.


Unatoč tome, SDP je spreman za prijevremene parlamentarne izbore, poručio je Zlatko Komadina.