Predsjednica u Rijeci

Kolinda Grabar-Kitarović: ‘Presuda Karadžiću mora poslužiti kao opomena o pogubnosti velikorspske politike’

Tihana Tomičić

NL arhiva

NL arhiva

Predsjednica je ujedno rekla da je uznemiruje najava dviju kolona na komemoraciji u Jasenovcu. U slučaju da budu dvije kolone, Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da se neće pridružiti niti jednoj već će sama otići odati počast žrtvama kao što je već činila. Ako pak u Jasenovcu bude jedna jedina kolona koju organizira državni vrh pridružit ću joj se, rekla je Grabar-Kitarović



Presuda ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava i ublažiti bol njihovih obiteljii preživjelih, no mora poslužiti opomena o pogubnosti te politike’, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na svom facebook profilu komentirajući presudu izrečenu Radovanu Karadžiću. 


‘Današnja odluka konačna je presuda jednom od glavnih ideologa i izvršitelja veliksrpske politike koja se nije ustručavala genocida i drugih najtežih međunardonih zločina protiv Hrvata i Bošnjaka u cilju stvaranja tzv. Velike Srbije’, napisala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na facebooku. 


Predsjednica je ujedno rekla da je uznemiruje najava dviju kolona na komemoraciji u Jasenovcu. U slučaju da budu dvije kolone, Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da se neće pridružiti niti jednoj već će sama otići odati počast žrtvama kao što je već činila. Ako pak u Jasenovcu bude jedna jedina kolona koju organizira državni vrh pridružit ću joj se, rekla je Grabar-Kitarović.