General opet u predizbornoj kampanji

‘Kod mojih Dunje i Ante’: Grabar Kitarović objavila sliku kave s Gotovinom

Hina

Foto Facebook

Foto Facebook

Na pitanje novinara je li njezin odlazak na kavu u Pakoštane kod generala Gotovine znači da je dobila njegovu podršku na izborima, Grabar-Kitarović je rekla da je to pitanje za generala Gotovinu, ali da su prijatelji i da je zbog toga sa svojim suradnicima posjetila generala



ZAGREB – Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u ponedjeljak navečer na predizbornom skupu u Zadru da se odazvala pozivu generala Ante Gotovina i na putu u Zadar svratila u Pakoštane kod njega na kavu, te je nazočnima izručila njegov pozdrav. Naknadno je na svojem Facebooku objavila fotografiju susreta, napisavši “Na putu za Zadar svratila sam kod mojih Dunje i Ante… Hvala im na gostoprimstvu.”


 Obraćanje građanima koji su ispunili središnji zadarski Narodni trg, kandidatkinja Grabar-Kitarović počela je isprikom zbog kašnjenja od sat vremena rekavši kako je svugjde gdje se pojavi ljudi zadrže. »Osim toga, na poziv našeg heroja generala Ante Gotovine, navratili smo i kod njega u Pakoštane na kavu, imate njegov pozdrav,« rekla je.


 Na pitanje novinara je li njezin odlazak na kavu u Pakoštane kod generala Gotovine znači da je dobila njegovu podršku na izborima, Grabar-Kitarović je rekla da je to pitanje za generala Gotovinu, ali da su prijatelji i da je zbog toga sa svojim suradnicima posjetila generala.




Na dodatno pitanje novinara očekuje li nakon velikoga skupa u Zadru pobjedu u gradu u kojem je u prvom krugu izgubila od svog protukandidata Ive Josipovića, Grabar Kitarović je kratko odgovorila: »Naravno«.


 »11. siječnja povijesni je datum za Hrvatsku. Tada se ne bira samo predsjednik ili predsjednica, već se tada bira naša budućnost, bira se smjer u kojem će kreniti Hrvatska. Idemo završiti posao koji smo počeli pod našim prvim predsjendikom dr. Franjom Tuđmanom, idemo odvesti Hrvatsku blagostanje,« poručila je u Zadru Grbar-Kitarović te pozvala sve građane da iziđu na izbore. 


Promidžbeni skup na Narodnom trgu u Zadru predsjednička kandidatkinja HDZ-a i koalicijskih partnera održala je u ponedjeljak nakon Splita i Imotskoga.