Otvoreno pismo predsjedniku stranke Most nezavisnih lista

Knezović od Petrova zatražio da se izjasni o abortusu, komunističkim zločinima, pedofilskom Zdravstvenom odgoju…, jer birači imaju pravo znati

P. N.

Mate Knezović

Mate Knezović



Poštovani gospodine Petrov!


Iako poštujem Vaš rad i ono što ste postigli u Metkoviću smatram iznimnim uspjehom, ipak vam želim javno postaviti nekoliko pitanja kako bi vaši birači mogli imati jasnu sliku o vašim namjerama, ali i svjetonazoru kojem osobno pripadate, te iz toga izvedenoj politici koju će te vi i MOST nezavisnih lista provoditi.


Poznato je da je Obiteljska stranka prva odbacila zastarjelu i povijesno nadiđenu i u današnjim okolnostima besmislenu podjelu na ljevicu, desnicu i nepostojeći centar te malo nakrivljeni lijevi ili desni centar, a što i vi ponavljate. Mi smatramo da su za politiku i političara odlučne vrijednosti koje zastupa i provodi. E to je, izuzev borbe za bolji život u čemu se svi slažu, sasvim nejasno. Naime, vas se percipira kao osobu kršćanskog uvjerenja. Dapače, vi to i potvrđujete, no vaša politika, bar do sada, ostala je bez ključnih odgovora o vrjednotama i svjetonazoru koji će biti dominantan u vašoj politici, odnosno je li politika MOSTA nezavisnih lista sukladna kršćanskim uvjerenjima ili nekim drugim. Stoga smatram da ste dužni odgovoriti biračima na ta pitanja. Uostalom, ako uđete u Sabor o tim pitanjima ćete odlučivati. Zbog toga se bojim da unutar vaše stranke nema suglasnosti oko tih tema ili vas je strah otvoriti u stranci raspravu o tim temama. Zato smatram da bi krajnje nepošteno bilo prešutjeti stav vaše liste o tim svjetonazorskim pitanjima.




Apsolutno sam suglasan s Vama da treba provesti reforme. Upravo stoga Vas javno pitam hoćete li se zauzimati za provođenje i sljedećih reformi:


  1. Hoćete li reformirati Zakon o abortusu i Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji pod okriljem države ubijaju najnevinije među nama te koji manipuliraju ljudskim bićima i trguju očinstvom i majčinstvom. Usput Vas molim da odgovorite kao liječnik-psihijatar kakve su posljedice na žene koje su izvršile abortus na njihovo psihofizičko zdravlje? Kakve su posljedice na obitelji i u konačnici na cijelo društvo? Molim vas da ne odgovarate da se ne radi o političkom pitanju jer politika ima poslanje dobrobiti svih. Što se tiče Obiteljske stranke naši stavovi u pogledu toga su jasni i višestruko iznijeti u javnost.


  2. Kakav je vaš odnos prema pravu roditelja na odgoj vlastite djece? Naime, država se grubo umiješala u taj odgoj donošenjem genderističkog, pedofilskog, tzv. Zdravstvenog odgoja i njegovog obaveznog provođenja u školama. Država je donošenjem tog odgoja kao tat upala u živote naše djece te svakodnevno oskvrnjuje njihovu intimu i pravo na zdravo sazrijevanje bez spolnog uznemiravanja. Uz navedeni „odgoj“ uveden je i tzv. Građanski odgoj koji našu djecu indoktrinira i želi od njih učiniti bezlične ljude. Hoćete li i u ovom području provesti reforme? Što se tiče Obiteljske stranke zauzimat ćemo se za ukidanje nasilja nad našom djecom i vraćanje prvenstva odgoja roditeljima!


  3. Hrvatski narod je teško stradao u proteklom agresivnom ratu. Posljedice na našim ranjenicima, na njihovim obiteljima i na cijelom društvu su još uvijek vrlo teške. Još više boli pravna nesigurnost i zlostavljanje branitelja od strane institucija hrvatske države. Hoćete li se zauzeti za pravnu sigurnost i prestanak medijskog i institucionalnog zlostavljanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji? Hoćete li se zauzeti za plaćanje ratne odštete Srbije i za Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta? Hoćete li provesti reforme zakona koji uređuju pitanje braniteljskih prava i njihove slobode od uznemiravanja? Obiteljska stranka o tim pitanjima ima jasne stavove!


  4. Kakav je vaš odnos prema komunističkim zločinima? Hoćete li se zauzimati za donošenje lustracijskih zakona kojima bi se sankcionirali počinitelji i naručitelji zločina protiv hrvatskog naroda? Imate li u svojim redovima osoba koje bi takvi zakoni sankcionirali? Hoćete li provesti reforme zakonodavstva kako bi se Hrvatska oslobodila teškog komunističkog nasljeđa? Obiteljska stranka u svoje redove ne prima bivše komuniste, osim pod uvjetom jasnog pokajanja i odmaka od te ideologije, a u pogledu lustracije imamo jasne stavove!


Nadam se da imate odgovore na navedena pitanja i očekujem da ćete ih javnosti iznijeti, navodi se u pismu koje potpisuje Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke.