Izjava "šatoraša"

Klemm: ‘Nećemo u rat ako Crnoja bude smijenjen, Karamarko to nikad nije ni rekao’

P. N.

Hrvatski branitelji jasno se ograđuju od svih onih poklika koji aludiraju na zločine iz Drugog svjetskog rata. Branitelji ih ne podržavaju. Na zadnjem prosvjedu za slobodu medija nismo bili da bi veličali zločine ili da bi vrijeđali građane srpske nacionalnosti, rekao je Klemm



Josip Klemm i Đuro Glogoški danas su u podne na pressici u šatoru u Savskoj demantirali navodnu Karamarkovu tvrdnju da će “ići u rat ako Mijo Crnoja bude smijenjen”.


– To je laž. Gospodin Karamarko to nikad nije izjavio. On sigurno nema takvo mišljenje, a branitelji u Savskoj sigurno neće dopustiti nove sukobe. Takvo što se neće dogoditi niti nam je palo na pamet. Mi smo ratovali od ’91. do ’95. za demokraciju, kazao je Klemm i dodao da branitelji nisu suci, niti su ispolitizirani, već da će prvi tražiti ostavku Mije Crnoje ako je prekršio zakon.


Na uput novinara osudio je i vikanje “Za dom spremni” na desničarskom maršu za Z1 televiziju prije nekoliko dana.




– Hrvatski branitelji jasno se ograđuju od svih onih poklika koji aludiraju na zločine iz Drugog svjetskog rata. Branitelji ih ne podržavaju. Na zadnjem prosvjedu za slobodu medija nismo bili da bi veličali zločine ili da bi vrijeđali građane srpske nacionalnosti, već da bi dali potporu vama novinarima. Neću reći da je na prosvjedu bio netko ubačen kao provokator, no mi to ne podržavamo, rekao je Klemm.