Čekaju se nalazi

Kineska turistkinja u pulskoj bolnici zbog respiratornih teškoća. Prije toga bila je u Rijeci

Duška Palibrk

Foto: Glas Istre, REUTERS. Ilustracija

Foto: Glas Istre, REUTERS. Ilustracija

Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu, prije svega zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus



Turistkinja iz Kine upravo se nalazi u Općoj bolnici Pula na pregledima nakon što se požalila na respiratorne teškoće, za Glas Istre je potvrdila ravnateljica bolnice Irena Hrstić.


Kineskinja je u pratnji oca na putovanju po Europi, a danas je iz Rijeke krenula prema Rovinju, gdje imaju rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu, prije svega zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus.


Prvi pregledi pokazali su da navjerojatnije nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu.




Ravnateljica Hrstić nam je prenijela i da su kontaktirali kolege u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” u Zagrebu, kamo će sutra poslati i kompletirane nalaze. No, prema kliničkoj slici, odnosno prvim nalazima koje su dobili iz Pule, zagrebački liječnici su im rekli da smatraju kako se ne radi o koronavirusu, piše Glas Istre.


Prema dosadašnjim preliminarnim medicinskim i epidemiološkim nalazima, turistkinja iz Kine koja je u srijedu doputovala u Pulu i javila se u pulsku Opću bolnicu na pregled zbog respiratornih teškoća, nije zaražena koronavirusom, rekla je Hini večeras ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić. 


“Neovisno o tome ona je zadržana u bolnici na promatranju i radi ostalih pretraga. U svakom slučaju kako stvari stoje ipak se ne radi o koronavirusu kako se u početku sumnjalo, već najvjerojatnije o virozi”,  rekla je dr. Hrstić.


 


“Prvi pregledi pokazali su da nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu. Uostalom, Kineskinja ne dolazi iz regije u kojem se virus pojavio” ,  rekla je ravnateljica Hrstić. Dodala je i kako su iz pulske bolnice tijekom dana kontaktirali nadležne u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” u Zagrebu.