Sjednica Predsjedništva SDP-a

”Kazna” za javnu kritiku vodstva: Milanka Opačić i Mirando Mrsić gube važne pozicije u Saboru

Tihana Tomičić

Predloženo je da se Milanka Opačić makne s mjesta potpredsjednice Sabora, a zamijenit će je Siniša Hajdaš Dončić. Predloženo je i da se Mirando Mrsić makne s mjesta predsjednika saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. Kako se saznaje, jedino je Peđa Grbin bio protiv tih odluka, a pitanje i kako će o svemu glasati klub zastupnika



Kako je bilo i najavljeno, na sjednici Predsjedništva SDP-a, što Klub SDP-a mora potvrditi, predloženo je da se Milanka Opačić makne s mjesta potpredsjednice Sabora, a zamijenit će je Siniša Hajdaš Dončić.


Predloženo je i da se Mirando Mrsić makne s mjesta predsjednika saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. Kako se saznaje, jedino je Peđa Grbin bio protiv tih odluka, a pitanje i kako će o svemu glasati klub zastupnika.


“Kazna” je to za javne kritike vodstva stranke, a objašnjeno je da oni to nisu smjeli raditi s pozicija koje su imali u Saboru.




Mrsić i Opačić bili su najžešći protivnici Davora Bernardića pa neki ovo vide i kao revanšizam. Oni koji su glasali za njihovu smjenu tvrde da je kriterij bila evaluacija sadašnjeg rada.


– To je obračun s kritičarima, čisti revanšizam, no bez obzira na smjenu ja ću i dalje govoriti da je stanje u stranci loše. I da je glavni krivac za to Davor Bernardić. Kada je Zoran Milanović došao na čelo stranke, rejting stranke je porastao. Kada je Plenković došao na čelo HDZ-a rejting stranke je porastao. Jedino nama kada je Bernardić došao na čelo stranke rejting je pao i stoji na 22% – rekla je Opačić.


Raspravljalo se i o rezultatima lokalnih izbora te je odlučeno da će se osnovati komisija koja će napraviti detaljnu analizu, a krajnji rezultat će vjerojatno biti raspuštanja vodstava koja su prošla najlošije. Jedna od tema bila je i preimenovanje Trga maršala Tita, a poruka je da će SDP vratiti to ime kada se vrati na vlast.