Odgovori Mostu spremni

Karamarko tvrdi da zna o čemu je predsjednica u četiri oka pričala s Petrovom

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

»Mogu reći i što je bila tema. Predsjednica je rekla, evo nastojte što bolje se usklađivati, nastojte da se sada izađe iz ovog vremenskog vakuuma koji je potpuno bespotreban«, rekao je Karamarko



Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak ispred središnjice HDZ-a, kako su odgovori Mostu spremni, istaknuvši da u razgovorima HDZ-ovih predstavnika s Mostom nije bilo ultimatuma i ucjena, već su to bili razgovori razmjena mišljenja o načinu kako izvuči Hrvatsku iz krize.


HDZ-ovi odgovori Mostu pripremali su se u stranci, a u SDP-u to rade po ministarstvima. Ovo sve što u HDZ-u rade kao odgovore na Mostove upite o reformama, koje zapravo i sami slažemo već tri godine, nastali su u ovoj zgradi (HDZ-u). Ne po ministarstvima i na račun poreznih obveznika, izjavio je Karamarko novinarima ispred Središnjice HDZ-a.


Dodao je i da će HDZ svoje odgovore Mostu poslati u roku.




Karamarko je također istaknuo da u razgovorima HDZ-a s Mostom nije bilo ultimatuma i ucjena, već su to bili razgovori razmjena mišljenja o načinu kako izaći iz sadašnje krize. Ponovio je da HDZ već tri godine priprema svoje programe, prezentira ih kolegama i od njih slušaju što oni predlažu.


»Manje-više mislim da se u svemu slažemo, to su varijacije na temu, može biti tu nijansiranih razlika. No, treba vidjet specifikume svih tih momenata«, kazao je Karamarko.


 Ne želeći komentirati događanja u Mostu, Karamarko je naglasio kako bi bilo dobro da ostanu homogeni, jer je Most s 19 osvojenih mandata, respektabilna politička snaga.


»Bilo bi dobro da su ostali na okupu, ne znam, teško mi je komentirati unutarnje odnose«, dodao je.


Predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na kratki razgovor u četiri oka predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, u četvrtak na konzultacijama na Pantovčaku, s predsjednikom Mosta Božom Petrovom, naglasivši kako predsjednica Republike tako može razgovarati s kim god hoće.


Ocijenio je kako je riječ o nesuvisloj optužbi Stipe Petrine, koju je objavio na Facebooku, istaknuvši da su svi koji su u četvrtak na Pantovčaku vodili izaslanstva stranaka ili koalicija na konzulacijama o mandataru, ostali s predsjednicom Grabar-Kitarović u četiri oka.


»Mogu reći i što je bila tema. Predsjednica je rekla, evo nastojte što bolje se usklađivati, nastojte da se sada izađe iz ovog vremenskog vakuuma koji je potpuno bespotreban«, rekao je Karamarko.


Karamarko je politikanstvom ocijenio i izjavu Stipe Petrine kako vođa Mosta, Božo Petrov, već ima dogovor s HDZ-om.


»To su pretpostavke, nema nikakvih dogovora. Sve što se dogovora i radi s Mostom je transparentno i javno pred kamerama«, rekao je predsjednik HDZ-a.


Istaknuo je kako je osobno dao nalog svojim ljudima da ne idu u parcijalne razgovore, da vrh stranke mora razgovarati s vrhom stranke, da se mora dogovarati te da sve što je dogovoreno ili se dogovara, mora biti transparentno.


»I nama i Mostu i hrvatskoj javnosti«, zaključio je Karamarko.