Reakcije

Karamarko tvrdi da je Varga lagao u svojem iskazu, ali proziva i Vladu Galića: ‘Zašto on cijelo vrijeme šuti?’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Pročitao san navodni Vargin iskaz i ako je to točno, mogu reći da je Varga istinu govorio samo u slučaju "svastika". Sve ostalo je izmislio i o tom čovjeku mogu samo reći da je patološki lažljivac, tvrdi, pak, Mamić



“Ne znam o čemu Varga govori. Ostajem kod svoje priče da sam se s njim upoznao 2017. godine, doveli su mi ga ljudi čija imena zasad ne želim javno otkriti, a koji su stupili s njim u kontakt putem Facebooka, i to zato jer je tvrdio da može dokazati kako smo pokradeni na izborima”, poručio je Tomislav Karmarko nakon što je Jutarnji list objavio detalje iskaza bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge u aferi SMS.


Karamarko tvrdi da ga je Vargin iskaz prije svega nasmijao, pogotovo dio da je radio za FBI. Također i da je neozbiljna tvrdnja da je pisao program za HDZ, kojeg su, navodi pisali stručnjaci IFO Instituta. 


Tvrdi da je neistina i to da je zajedno s Milijanom Brkićem tražio od prijašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da odustane od progona Zdravka Mamića. 




– Pravo je pitanje tko je Vargu još prije nekoliko godina doveo u HDZ i angažirao. I zašto Vlado Galić (savjetnik predsjednice RH) cijelo vrijeme šuti? Zašto netko tko ga poznaje još otad šuti – prenosi Jutarnji izjavu Tomislava Karamarka, koji kaže i da je njemu jedini “krimen” to što je upoznao “Franceka s Mamićem”.


Bjegunac Zdravko Mamić će se oko Varginih tvrdnji očitovati idući tjedan na pressici u Međugorju, a za Jutarnji je kratko poručio;


– Pročitao san navodni Vargin iskaz i ako je to točno, mogu reći da je Varga istinu govorio samo u slučaju “svastika”. Sve ostalo je izmislio i o tom čovjeku mogu samo reći da je patološki lažljivac. Kad sam dobio SMS poruke, odmah sam ih proslijedio svojem odvjetniku koji je o tome obavijestio Državno odvjetništvo – rekao je Mamić za Jutarnji.