Pozitivna odluka

Karamarko pozdravio odluku o zamrzavanju arbitraže: Ne možemo mi gubiti svoj teritorij zato što je netko nekorektan

Hina



Potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko pozitivnom je ocijenio odluku Arbitražnog suda u Haagu koji je u petak odlučio da postupak odlučivanja o graničnom prijeporu između Hrvatske i Slovenije ostane zamrznut sve dok ne prouči pravne posljedice odluke Hrvatske da izađe iz procesa.


 To je pozitivna odluka, otkrivene su nezakonite i nekorektne radnje sa slovenske strane i ne možemo mi gubiti svoj teritorij zato što je netko u tom postupku nekorektan, izjavio je Karamarko odgovarajući na novinarsko pitanje u Ražancu na otoku Pagu, gdje je bio na stranačkom skupu HDZ-a uoči tamošnjih lokalnih izbora.


 Novinari su ga pitali i što će Vlada učiniti sa zgradom u Bruxellesu koju je bivša Vlada za 88 milijuna kuna kupila za potrebe hrvatske misije koja još uvijek nije stavljena u funkciju već se plaća najam za druge nekretnine u kojima je misija smještena?




 To je nešto u stilu bivše Vlade, pun poslovni pogodak, rekao bi Zoran Milanović i njegova kompanija, odgovorio je Karamarko dodavši da će Vlada za taj posao zadužiti ministra vanjskih i europskih poslova Miru Kovača.


 Taj problem treba riješiti jer nemamo novca za rasipanje, poručio je Karamarko.


»Stranka bez novca ne može raditi«


 Zamoljen da komentira najavu Mosta da će na državni proračun uputiti amandman da se dio novca za znanost namakne od smanjenja novca za rad političkih stranaka i da od toga neće odustati, Karamarko je odgovorio da osnovno načelo demokracije počiva na stranačkom radu.


 »Stranka koja nema novca ne može ni raditi. HDZ je velika stranka i kad imamo kampanju, dižemo zajam. Kada bi primjerice išli skidati HDZ-u taj postotak, kome bismo skidali,« upitao je Karamarko i odgovorio da bi to bili zaposlenici HDZ-a, tajnice, portiri, čistačice i da to ne bi bilo dobro.


 Podsjetio je i na svoj prijedlog da članovi Vlade i parlamenta i ostali dužnosnici od svojih plaća odvoje 25 posto. »Zašto bi netko tko ima 3000 kuna gubio 25 posto umjesto mene, koji imam 15.000 kuna. Mislim da bi ovo drugo bilo pošteno,« rekao je Karamarko.