Bivši šef HDZ-a

Karamarko osniva institut: Moramo smislit plan razvoja za sljedećih 25 godina

Hina

Tomislav Karamarko, Foto: D. LOVROVIĆ

Tomislav Karamarko, Foto: D. LOVROVIĆ

Na svome FB profilu Karamarko piše kako, iako odsutan iz politike, nije prestao razmišljati o problemima s kojima se suočava Hrvatska te promišljati o budućnosti nacije



ZAGREB Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a i bivši potpredsjednik Vlade premijera Tihomira Oreškovića, u četvrtak je putem facebook (FB) profila izvijestio da je »počeo razvijati« ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj koji bi, piše, ujedinio najbolje umove iz političkog spektra da osmisle plan razvoja Hrvatske u sljedećih 25 godina.


Na svome FB profilu Karamarko piše kako, iako odsutan iz politike, nije prestao razmišljati o problemima s kojima se suočava Hrvatska te promišljati o budućnosti nacije. Stup uspjeha, navodi, mora se graditi na snažnoj, aktivnoj demokraciji, modernom, inovativnom gospodarstvu te jasnoj i čvrstoj vanjskoj politici.


»Počeo sam razvijati ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj (Think Tank), koji bi ujedinio najbolje umove iz političkog spektra kako bismo se konstruktivno suočili s najvažnijim izazovima. Postigli smo velike uspjehe u naših prvih 25 godina, a sada moramo osmisliti plan razvoja u sljedećih 25 godina«, poručuje.




Kako je nedavno bio u SAD-u, o čemu je također izvijestio putem FB-a, Karamarko u novoj objavi navodi da je u Washingtonu dobio »izvrsnu priliku razgovarati s američkim političarima o modelima takva pothvata« te da je nakon tih susreta prožet »entuzijazmom više nego ikada i uvjeren u to kako bi takva inicijativa mogla pomoći Hrvatskoj«.


Karamarko navodi da je »imao prigodu susresti se s mnogim američkim kongresmenima, uključujući senatore i članove Kongresa koji su prijatelji Hrvatske, od kojih su mnogi ponudili ideje i podršku u razvoju hrvatskog Think Tanka«.