Dan nakon HDZ-ovog Sabora

Karamarko ide u kontranapad: ‘Vlada nastavlja bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli’

P. N.

Foto T. Krišto / Cropix

Foto T. Krišto / Cropix

Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom ​HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz ​​Mosta nećemo dopustiti. Budite uvjereni da ovaj perfidni i nekorektni pokušaj ​rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti, kaže Karamarko i dodaje kako n​ovi izbori nis



Tomislav Karamarko uveren je kako će Vlada preživjeti najnovija događanja, a uz nju i on na mjestu prvog potpredsjednika. No u njoj, kako je otkrio u razgovoru za Jutarnji list, više neće biti mjesta za Božu Petrova.


–  Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom ​HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz ​​Mosta nećemo dopustiti. Budite uvjereni da ovaj perfidni i nekorektni pokušaj ​rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti, kaže Karamarko i dodaje kako n​ovi izbori nisu interes nikome “jer si Hrvatska ne može priuštiti da se ​​zaustave sve reforme”.


– Prije mjesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je povjerenje da vodim stranku i iduće četiri ​​godina. Sigurno ih neću izdati, nego ću preuzeti odgovornost i osigurati da ​Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom ​smislu riječi pokrene prave reforme koje trebaju Hrvatskoj, zaključio je Karamarko.