Komentar dogovora prvog sastanka

Karamarko: Premijer je trebao doći u Ured predsjednice bez prepiske i dizanja tenzija

Hina

 Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući dogovor o prvom sastanku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Zorana Milanovića 12. ožujka u Hrvatskome saboru na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, izjavio je u srijedu u Omišu  kako je premijer Milanović trebao doći u Ured predsjednice na dogovor, bez dizanja napetosti



OMIŠ – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući dogovor o prvom sastanku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Zorana Milanovića 12. ožujka u Hrvatskome saboru na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, izjavio je u srijedu u Omišu  kako je premijer Milanović trebao doći u Ured predsjednice na dogovor, bez dizanja napetosti.


Karamarko misli da je premijer Milanović trebao doći u Ured predsjednika i iskreno čestitati predsjednici, dogovoriti se o svemu što treba bez, kako je rekao, suvišne prepiske i dizanja tenzija jer to ovom narodu nije potrebno.


»Mislim da to iritira pomalo. Svaki dan nam je bitan da počnemo raditi nešto korisno, odnosno da oni (Vlada) počnu ako mogu napraviti nešto korisno, ali čisto sumnjam«, rekao je Karamarko predvečer uoči proslave 25. obljetnice HDZ-a u Omišu odgovarajući na pitanje kako komentira najavljeni sastanak predsjednice Grabar-Kitarović i premijera Milanovića 12. ožujka u Hrvatskome saboru.




Zamoljen za komentar današnjeg objedovanja premijera Milanovića u studentskoj menzi u Rijeci te nedavnog u pučkoj kuhinji u Gunji, Karamarko je rekao kako je to dio njegove predizborne kampanje.


»Što vi mislite da on ima volju svaki dan se hraniti u pučkoj kuhinji ili studentskoj menzi? Naravno, to su predizborne aktivnosti, skupo plaćaju nekog američkog PR-ovca da bi malo ispeglali njegov lik i djelo. Kao da je bitno kakav je on, bitno je ono što je načinio, a nije načinio ništa, nego se gase radna mjesta i nema investicija, a on ide u pučku kuhinju. To su štosevi, vrlo jeftini, ali, dobro, počela je kampanja pa neka se čovjek bavi tim i neka to skupo plaća«, rekao je Karamarko.


Istodobno s proslavom 25. obljetnice HDZ-a u Omišu u tom je gradu održan i predizborni skup neovisnog kandidata Ivana Kovačića na lokalnim prijevremenim izborima koji će se održati 8. ožujka. Na pitanje jesu li neovisne liste, koje se zadnjih godina pojavljuju u više gradova diljem Hrvatske i ostvaruju dobre izborne rezultate, prijetnja ‘lijevoj’ i ‘desnoj’ opciji, Karamarko je odgovorio kako to nije prijetnja HDZ-u.


»HDZ-u to sigurno nije prijetnja. Ako jest neka prijetnja, možda je ‘lijevoj’ opciji i ‘lijevom spektru’ stranaka, ali nama nije«, rekao je Karamarko, dodajući da HDZ na omiškim izborima ima boljeg kandidata i bolji program od neovisnog kandidata Kovačića.


Mijo Mimica kandidat je HDZ-a za omiškoga gradonačelnika, a ima koalicijsku podršku HDS-a, HSS-a HSP AS– BUZ a .