Repovi slučaja Lozančić

Karamarko: ‘Poštujmo diobu vlasti’, Milanović: ‘Lozančić je nacionalni heroj, a ovo ukazuje na bezvlašće’

Portal Novilist.hr

Demokracija podrazumijeva i različita mišljenja, stavove i činjenice na temelju kojih razboriti i odgovorni političari donose najbolje odluke. Poštujući to, poštujemo i pravo Premijera da donese vlastitu odluku, objavio je Karamarko



Situaciju oko smjene ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića preko službenog je Facebook profila komentirao šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, navodeći kako treba “poštovati dijalog i diobu vlasti”.


– Zakon je s razlogom predvidio da u slučaju imenovanja ili razrješenja ravnatelja SOA-e odluku supotpisuju predsjednici Republike i Vlade. Predsjednica je svoju odluku donijela i to moramo uvažavati. Dijalog i dioba vlasti temelj su demokracije. Demokracija podrazumijeva i različita mišljenja, stavove i činjenice na temelju kojih razboriti i odgovorni političari donose najbolje odluke. Poštujući to, poštujemo i pravo Premijera da donese vlastitu odluku, objavio je Karamarko.


Isti je slučaj nešto ranije komentirao i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je Lozančića nazvao – “nacionalnim herojem”.




– ‘Dok se zakon ne promijeni treba ga poštivati i predsjednica se mora dogovoriti s premijerom. Ovdje to nije bilo usklađeno jer predsjednica nije razgovarala s premijerom. To ukazuje na kaos i bezvlašće, zaključio je Milanović.