Optužbe Ive Sanadera

Karamarko: Ne znam točno na što misli Jadranka Kosor

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Bilo je više takvih sastanaka, ali ovisi o kojoj temi. Bilo je tema stanje kriminala, korupcije itd. Toga dana se ne sjećam i na što ona točno misli ja ne znam. Ovo što je rekao Sanader vjerojatno će i dalje objašnjavati javnosti, a što je mislio, ne bih se u to doista petljao«, kazao je predsjednik HDZ-a

ZAGREB Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak da ne zna točno na što misli bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja je dan ranije, odgovarajući na optužbe Ive Sanadera o tome da je on žrtva njezinog političkog progona, rekla kako je zanimljivo da u tom slučaju nitko ne spominje ulogu Tomislava Karamarka.Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Sanader u srijedu je nakon izlaska iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu izjavio kako je njegova nasljednica na čelnim pozicijama u Vladi i stranci Jadranka Kosor nakon što je on početkom 2010. najavio jači angažman u stranci pozvala glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i naredila mu njegov kazneni progon.

Kosor je, pak, odgovarajući na te prozivke izjavila medijima da nije mogla ni htjela utjecati ni na bilo koji način zaustavljati Državno odvjetništvo, Uskok i njihove čelne ljude te policiju u tome da rade svoj posao u progonu osumnjičenih za teška kaznena djela.


»Neprekidno se spominje i jedan sastanak s Bajićem, ali se nikako ne spominje – kao ni sada – da je na taj sastanak došao tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, mislim da je to vrlo znakovito«, rekla je Kosor u izjavi za N1.


Za komentar Kosoričinih tvrdnji da je i Karamarko bio na sastanku s Bajićem na kojem je po Sanaderovim riječima dogovoren njegov progon novinari su u četvrtak pitali samog Karamarka uoči početka novog kruga pregovora između Mosta i koalicije okupljene oko HDZ-a.




»Bilo je više takvih sastanaka, ali ovisi o kojoj temi. Bilo je tema stanje kriminala, korupcije itd. Toga dana se ne sjećam i na što ona točno misli ja ne znam. Ovo što je rekao Sanader vjerojatno će i dalje objašnjavati javnosti, a što je mislio, ne bih se u to doista petljao«, kazao je predsjednik HDZ-a.