Šef HDZ-a objavio pobjedu

Karamarko: 11. siječnja imat ćemo još veću feštu

Hina

Podsjetio je da HDZ-ovi kandidati od 2000. nisu uspjeli ući u drugi izborni krug



ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u nedjelju navečer kako je uvjeren da će HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, koju je u prvom krugu predsjedničkih izbora tijesno pobijedio aktualni predsjednik i SDP-ov kandidat Ivo Josipović, pobijediti u drugom izbornom krugu, 11. siječnja.


»11. siječnja imat ćemo još veću feštu«, poručio je Karamarko okupljenima u izbornom stožeru HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u Hypo centru.


»U zadnjih 2,5 godine, nakon svakih izbora sretan sam što se mogu pojaviti pred vama, jer mogu objaviti da smo pobijedili«, rekao je Karamarko, nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora.




Podsjetio je da HDZ-ovi kandidati od 2000. nisu uspjeli ući u drugi izborni krug i naglasio da pobjeda Grabar Kitarović »sada definitivno u zoni statističke pogreške, jer još nisu uračunati glasovi dijaspore«. »To odražava snagu naše stranke, koja se nezaustavljivo diže, raste i pobjeđuje«, rekao je Karamarko, koji uspjeh HDZ-ove kandidatkinje tumači kao sinergiju snage stranke s »fantastičnim kandidatom, koji ne može izgubiti«.


Naglasivši kako izbore HDZ ne želi dobiti zbog političkog egzibicionizma, nego kako bi stao na kraj katastrofalnoj situaciji u Hrvatskoj.


»Nakon parlamentarnih izbora, s našom vladom i predsjednicom borit ćemo se za bolji život naših građana«, rekao je Karamarko te ocijenio da se samo oni koji vole svoju domovinu mogu žrtvovati za njezin boljitak. »Oni koji ne vole svoju domovinu, ne mogu je ni voditi«, istaknuo je.


Naglasio je da je, nakon stvaranja države, došlo vrijeme u kojem se moraju ostvariti uvjeti za kvalitetan život svih koji žele živjeti od poštenog rada.


Od Grabar Kitarović očekuje da će kao predsjednica imati aktivan pristup prema Vladi, a ne, kako je rekao, skrivati njezine neuspjehe.


Za angažman u prvom krugu predsjedničkih izbora zahvalio je HDZ-ovim volonterima i koalicijskim partnerima.