Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka danas? Jačat će bura, ali i dalje će biti vruće

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Na sjevernom Jadranu samo će se neznatno sniziti temperatura - i dalje će biti vruće i bit će više suha i sunčana vremena. Zapuhat će sjeverozapadnjak i bura, koja će navečer i u noći na nedjelju biti i jaka, podno Velebita na udare i olujna



RIJEKA Jačeg vertikalnog razvoja oblaka već je bilo, a s pritjecanjem hladnijeg zraka atmosfera biti vrlo nestabilna. Pritom će neki dočekati i dugoočekivano osvježenje, no nažalost uz njega će postojati i opasnost od jačeg nevremena, posebice u sjevernim kopnenim predjelima. A nakon niza dana bez izraženog vjetra, treba upozoriti i na buru koja će zapuhati duž obale, osobito navečer, a na sjeveru će mjestimice biti i olujna, posebice podno Velebita, javlja meteorologinja Tanja Renko.


Frontalni će sustav povezan s ciklonom na sjeveru kontinenta okrznuti naše krajeve te će do nas stići vlažan i osjetno hladniji zrak. No, na krajnjem istoku Hrvatske, u Podunavlju, velika je vjerojatnost da će se zadržati većinom suho, a bit će i vruće, no manje nego danas. Prema zapadu će se pad temperature više osjetiti, a uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti kiše, pljuskova i grmljavine, lokalno i izraženijih. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, najavljuje Tanja Renko za HRT


U središnjim i sjeverozapadnim predjelima uz promjenljivu naoblaku te umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar najviša dnevna temperatura bit će od 26 do 29 stupnjeva. Mjestimice će biti kiše i grmljavine.




I u gorju će se osjetiti pad temperature, naime, najviša dnevna bit će između 24 i 28 stupnjeva, a uz povremeno više oblaka bit će mjestimične kiše i grmljavine.


Na sjevernom Jadranu samo će se neznatno sniziti temperatura – i dalje će biti vruće i bit će više suha i sunčana vremena. Zapuhat će sjeverozapadnjak i bura, koja će navečer i u noći na nedjelju biti i jaka, podno Velebita na udare i olujna.


Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano, no nestabilno pa će uz jači razvoj oblaka lokalno biti pljuskova i grmljavine, vjerojatnije u unutrašnjosti i duž obale. Sjeverozapadnjak će poslijepodne jačati pa će more u drugom dijelu dana ponegdje biti i umjereno valovito. Temperatura zraka bez promjene, dakle i dalje vruće.


I na krajnjem jugu veći dio dana bit će barem djelomice sunčano, no lokalno može biti i izraženijeg pljuska, vjerojatnije poslijepodne. Puhat će slab i umjeren jugozapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar, a navečer i bura. Bit će vruće.


U nedjelju i ponedjeljak većinom sunčano te ipak malo manje vruće duž većeg dijela obale, a i bura će već u nedjelju sasvim oslabjeti. U utorak je izgledno promjenljivo vrijeme uz još malo nižu temperaturu, a kiše i pljuskova bit će uglavnom na sjevernom dijelu.


U unutrašnjosti već u nedjelju ponovno u većini krajeva vruće, a samo rijetko, većinom u gorju i Posavini, može pasti malo kiše. Ponedjeljak će biti većinom sunčan i još malo topliji, a u utorak će već u zapadnim predjelima ponovno biti nestabilno. Ugodan vam nastavak večeri.