Nova politička senzacija

Kajin će koalirati s Bandićem: “Zagrebački gradonačelnik je bio žrtva političkog progona”

Tihana Tomičić

Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva

Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva

Shvatio sam da je Bandić bio žrtva političkog progona u funkciji pobjede Ive Josipovića na izborima, tvrdi Kajin. Na konstataciju da će IDS likovati zbog ovakvog raspleta, Kajin kaže: Da im Ivo Josipović nije štitio leđa, a DORH im bio šinjel, "šmrkavci na bijelom" odavno ne bi bili ono što danas jesu 



RIJEKA  Istarski demokrati Damira Kajina potpisuju sutra s Milanom Bandićem koaliciju za 8. izbornu jedinicu, što je veliko iznenađenje ovih izbora. U Savezu će biti i niz manjih stranaka – Radnička stranka, Stranka umirovljenika, Zeleni i Zelena stranke – a Damir Kajin bit će prvi na listi u 8. jedinici.


Na pitanje odakle u savezu s čovjekom za kojim se vuku afere i koji je oduvijek dopuštao na Thompson pjeva na Trgu bana Jelačića, te što će mu Istrijani reći na takav savez, Kajin je za naš list rekao:


– Milanu Bandiću sustav je nanio nepravdu, kad sam saznao o čemu je ovdje riječ, shvatio sam da je Bandić bio žrtva političkog progona u funkciji pobjede Ive Josipovića na izborima. Možda ga se može prozivati zbog drugih stvari, ali zbog onih zbog kojih je bio priveden – ne. Trebalo ga je politički dekapitirati, i to je bio razlog zašto je bio priveden, kaže Kajin, te dodaje: NIje li licemjerno sad od Ive Josipovića da se kandidira u 8. jedinici, što se ne drži Zagreba ili svoje Dalmacije. Drugo, nema socijalno osvještenijeg političara od Bandića, niti jedan socijalni program nije kao njegov. Dok mi u Istri i Rijeci plaćamo knjige za djecu 2.000 kuna, Zagrepčani s tim nemaju problema. Prije 15 godina, Zagreb je bio 18 posto gospodarski jači od Istre, a sada je 40 posto – to dovoljno govori, kaže Kajin.




– A što se tiče Thompsona, on nije pjevao u Istri samo zbog mene, jer onaj tko pozdravlja sa “Za dom spreman” nije prihvatljiv. No, Thompson pjeva u svim gradovima gdje je SDP na vlasti – zašto Ivu Baldasara ne pitate o tome u Splitu? Uostalom, kad je Thompson prvi put pjevao u Zagrebu kod Bandića, Bandić je još bio u SDP-u. Tada vam to nije smetalo, pita Damir Kajin.


Na konstataciju da će IDS likovati zbog ovakvog raspleta, Kajin kaže: Da im Ivo Josipović nije štitio leđa, a DORH im bio šinjel, “šmrkavci na bijelom” odavno ne bi bili ono što danas jesu.