Predlaže pakiranje kufera

Kajin: Hrvatska je u posljednje tri godine na lokalnoj razini pokradena više nego u doba Sanadera

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

U vezi s predsjedničkim izborima, Kajin je rekao kako rezultat Ive Josipovića nikada nije bio upitan u Istri te da on »nema potrebe štititi pojedince«



Predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin pozvao je premijera Milanovića da u petak, kad bude svečano otvarao radove na izgradnji nove pulske bolnice, dio vremena rezervira za posjet državnom odvjetništvu kako bi doznao zašto ta institucija ‘pokriva’ kriminal u Istri jer je Hrvatska, kako je ocijenio, u posljednje tri godine na lokalnoj razini pokradena više nego u doba Ive Sanadera.


Saborski zastupnik i predsjednik ID-a poručio je u ponedjeljak s tim u vezi Zoranu Milanoviću da vlast može »pakirati kofere« ako se bude oglušivala u borbi protiv kriminala, a Hrvatska je u posljednje tri godine na lokalnoj razini pokradena više nego u doba Ive Sanadera.


U vezi s predsjedničkim izborima, Kajin je rekao kako rezultat Ive Josipovića nikada nije bio upitan u Istri te da on »nema potrebe štititi pojedince«.




Upitao se kako je moguće da se hrvatski predsjednik i predsjednički kandidat Josipović 31. prosinca, nakon što je na tržnici sudjelovao u pripremanju novogodišnje fritaje, »našao s medijskim glavešinama protiv kojih je nekoliko dana poslije podignuta optužnica«.


Kajin je rekao da se tog dana u Vodnjanu kod jednoga visokog dužnosnika Josipović sastao s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i trojicom članova uprave »Novog lista« protiv kojih je poslije Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo optužnicu koja ih tereti da su »Novi list« oštetili za 845.434 kune. Bilo bi zanimljivo znati o čemu su razgovarali na Staru godinu, dodao je.


Riječ je o Albertu Faggianu, Gordanu Kneževiću i Slavenu Žmaku.


Ukidanje subvencija za prijevoz osnovnoškolcima u Puli Kajin je danas nazvao bezobraštinom bez kraja.