Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Državni tajnik potvrdio

KRAJ GOVORU MRŽNJE Uskoro stiže zakon koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu

KRAJ GOVORU MRŽNJE Uskoro stiže zakon koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu
KRAJ GOVORU MRŽNJE Uskoro stiže zakon koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2018. u 20:29 2018-01-16T20:29:00+01:00

Gršić je rekao da se inicijalna radna skupina sastala u ponedjeljak u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva te je, na temelju preporuke Europske komisije i potaknuta primjerima drugih zemalja EU, zaključila da je nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama potrebno regulirati novim zakonskim okvirom

Državni tajnik Bernard Gršić potvrdio je u utorak da će Hrvatska pokrenuti izradu zakona koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama.

Gršić je rekao da se inicijalna radna skupina sastala u ponedjeljak u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva te je, na temelju preporuke Europske komisije i potaknuta primjerima drugih zemalja EU, zaključila da je nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama potrebno regulirati novim zakonskim okvirom.

Ujedno je istaknuta potreba edukacije svih građana o poželjnim načinima komuniciranja na internetu i društvenim mrežama, dodao je.
Napomenuo je kako svi građani Hrvatske moraju biti svjesni da off-line i on-line komuniciranje imaju jednaku vrijednost i da svaki oblik nepoželjnog komuniciranja u stvarnosti nije prihvatljiv ni u virtualnom okruženju.

Gršić je rekao kako je prerano govoriti o samom zakonu jer inicijalna radna skupina nije spominjala zakonsko rješenje, nego je zaključila da je potrebno regulirati sadašnje stanje u Hrvatskoj.
Prijedlog zakonskog rješenja trebala bi donijeti radna skupina u kojoj će biti ugledni stručnjaci, a to bi se moglo dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.