Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.

KOLINDA G.K. OPET OPTUŽILA NOVINARE: Nisam to rekla! To su komentari jedne novinarke

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2019. u 11:54 2019-07-31T11:54:25+02:00

Apsolutno ne. S predsjednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na pressicama prije susreta s predsjednikom Rivlinom i s Netanyahuom, a to je da naše susjedne države želim što prije vidjeti u članstvu EU. 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tvrdi da je Jerusalim post izmislio njezinu izjavu o tome da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama.

Podsjetimo, ove novine objavile su da je Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u posjetu Izraelu, rekla da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama".

- Zemlja je pod kontrolom militantnog islama koji je dominantan u određivanju stavova", prenio je list na svojim internetskim stranicama navodnu izjavu hrvatske predsjednice.

Novinari iz Hrvatske pitali su je je li rekla ono što je napisao Jerusalim post.

- Apsolutno ne. S predsjednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na pressicama prije susreta s predsjednikom Rivlinom i s Netanyahuom, a to je da naše susjedne države želim što prije vidjeti u članstvu EU. Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima, mimo tih dviju press konferencija, kazala je Grabar Kitarović.

Upitana da komentira oštre reakcije iz BiH, temeljem napisa Jerusalem Posta, Grabar Kitarović kaže:

"To su komentari na komentare jedne novinarke. Ponavljam, to nisam rekla. Žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens. Došlo je vrijeme da se razmisli o odnosima RH i BiH. Upravo suprotno, u posljednje vrijeme nažalost vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni. Trebali bismo razgovor o suradnji, kako možemo jedni drugima pomoći u rješavanju problema. Hrvatska je tu i ostaje spremna pomoći svakoj susjednoj državi uključujući i BiH u procesu reformi, kako bi što prije postali članicom EU, kazala je Kolinda Grabar Kitarović. 

- U međudržavnim odnosima vrlo je neuobičajeno reagirati na neprovjerene napise medija. Svaka država najprije bi poslala svog veleposlanika u Hrvatskoj da provjeri navode, pa bi onda reagirala na odgovarajući način, javili su pak iz Ureda predsjednice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze