KBC DUBRAVA Organizirali preventivni pregled pa više od polovice pregledanih poslali na dodatne pretrage zbog sumnje na rak

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL



ZAGREB – Liječnici u Kliničkom bolničkom centru Dubrava organizirali su besplatani, preventivni pregled za građane i građanke, za koji nije trebala liječnička uputnica, a od 137 građana i građanki koji su pregledu pristupili čak njih 75 je upućeno na dodatnu dijagnostiku pod sumnjom zloćudne bolesti.


Posebnost je ovogodišnje akcije, javlja Jutarnji list, “da znatno veći broj pregledanih građana treba dodatni medicinski tretman zbog sumnje na moguću zloćudnu bolest premda je ukupno bilo manje pacijenata nego proteklih godina, što pokazuje da su građani dolazili ciljano, sa stvarnim problemom”.


– Zanimljivost je i to da je među pregledanima bilo mladih. Inače, u KB-u Dubrava u proteklih je deset godina, otkako se provodi ovaj dan prevencije, obavljeno 3500 pregleda, rekao je za Jutarnji list prof. dr. Ivica Lukšić, predstojnik Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju KB-a Dubrava.




Građane je, rekao je, “volonterski pregledavalo 20 liječničkih timova te se pokazalo da su ove akcije vrlo korisne u ranom otkrivanju bolesti, a onda i spašavanju života”.