Napad na gradonačelnika

KAOS U ZAGREBU Razjareni roditelji najprije izviždali Bandića, pa ga zasuli jajima i bocama i razbili mu auto

P. N.

Foto FILIP KOS / PIXSELL

Foto FILIP KOS / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik izviždan je nakon izlaska sa sastanka u školi, a potom i napadnut bocama i jajima kojima su ljutiti roditelji gađali njegov automobil nakon sastanka u školi zbog jučerašnje pucnjave



Roditelji učenika Osnovne škole Vukomerec prosvjeduju zbog jučerašnje pucnjave koja se ondje dogodila. Kako javlja RTL, okupilo se mnoštvo ljudi, vlada kaos, a bocama i lupanjem napadnut je automobil gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.


Mediji izvješćuju da je zagrebački gradonačelnik jedva izbjegao batine od ljutitih roditelja koji su ga zasuli jajima i sočnim psovkama.


Gradonačelnik je prisustvovao sastanku u školi s roditeljima učenika, ravnateljem škole Zdravkom Dominikom, predstavnicima Ministarstva obrazovanja te policije. Po izlasku iz školske zgrade dočekali su ga nezadovoljni roditelji. Bandićev automobil napadnut je bocama, a jedna od bačenih boca razbila je vjetrobransko staklo.




“Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana. Nemoguće je da se u 2018. godini puca iz kalašnjikova i iz pištolja, da se hoda tako ulicama”, ogorčeni su roditelji.


Foto FILIP KOS / PIXSELL


Foto FILIP KOS / PIXSELL



Podsjetimo, dan nakon drame u kojoj je privedeno 19 osoba, a oštećeno sedam automobila stanovnici nisu odahnuli. Nastava u osnovnoj školi se odvijala, ali djece je bilo vrlo malo – samo roditelji koji nemaju kamo s njima doveli su ih u dnevni boravak. Ljutiti roditelji okupili su se ispred škole tražeći od gradonačelnika zaštitu djece.


Susjedi su potvrdili kako je jučerašnji događaj kulminacija sukoba dviju romskih obitelji koji traje već dulje vrijeme.