Podrška Josipoviću, ali i Vladi

Jovanović: Nije zakon samoposluga da uzmeš samo članak koji ti paše

Tihana Tomičić

Ivo Josipović se dokazao kao predsjednik svih građana. On više nije poistovjećen sa SDP-om, no iz SDP-a je ponikao, bio je otpočetka naš izbor i zato je ponovno naš kandidat – koji će pobijediti, izjavio je Ivica Lukanović, gradonačelnik Kastva na potpisivanju Josipovićeve kandidature na kojoj su se u Kastvu okupili SDP-ovi načelnici i predstavnici iz riječkog prstena



KASTAV – Ivo Josipović se dokazao kao predsjednik svih građana. On više nije poistovjećen sa SDP-om, no iz SDP-a je ponikao, bio je otpočetka naš izbor i zato je ponovno naš kandidat – koji će pobijediti, izjavio je Ivica Lukanović, gradonačelnik Kastva na potpisivanju Josipovićeve kandidature na kojoj su se u Kastvu okupili SDP-ovi načelnici i predstavnici iz riječkog prstena. 


– Zašto podrška Ivi Josipoviću?  Jer je to  jedni glas razuma, to  je glas za razumnu Hrvatsku, glas garancije socijalno pravedne i nekorumpirane Hrvatske, za razliku od HDZ-ove kandidatkinje koja kao da se trudi ući u Guinnessovu knjigu političkih gluposti. Mene to ne čudi, jer sve što vodi HDZ vodi u kaos i promašaj. Sjetimo se pljačke državnog proračuna pod njihovim vodstvom, pogledajmo sada vrlo aktualna događanja u hrvatskom nogometu, jasno je da  Hrvatskim nogometnim savezom vlada HDZ,  uostalom to  je javno potvrdio i predsjednik te stranke koji priznaje da je od 17 članova IO čak 11 članova HDZa! Očito je da tamo gdje vlada HDZ – vlada nered. Zato će i predsjednička kamapnja HDZ-ove kandidatkinje ući u sve  PR udžbenike gdje će se studente na tom primjeru učiti kako ne treba voditi političku kampanju – rekao je zastupnik Željko Jovanović. Na drugoj strani Ivo Josipović promovira dijalog, analitički pristup i doslovno predstavlja sve građane Hrvatske, rekao je.Na pitanje da komentira Vladine zakonske izmjene u području poreza i regionalnog ustroja, Jovanović je rekao da SDP nudi rješenja za bolji život svih građana neopterećen time da li je u tim sredinama na vlasti SDP, HDZ ili netko treći. – Mi smo Vlada svih građana, bez obzira jesu li glasali za nas. Jedini naš cilj je veća pravednost i stvaranje preduvjeta jednakih šansi za sve bez obzira gdje živjeli. Korist od izmjena imat će svi građani, a lokalna samouprava će morati jos racionalnije i odgovornije brinuti o sredstvima koje uzima građanima. Nije reforma i zakonska regulativa samoposluga da se uzimaju članci zakona što nekom pašu, a preskoči svi oni što traže malo više reda, rada, razmišljanja i inovacija u povlačenju EU sredstava, poručio je kritičarima iz lokalne samouprave Željko Jovanović.