Primorsko-goranski i riječki SDP suzdržani oko imenovanja koordinatora za 8. jedinicu

Jovanović: Legitimno je da ja budem koordinator za Rijeku i Istru, ali ne moram biti ako me većina ne želi

Tihana Tomičić

Predstavnici PGŽ-a na kavi pred početak sjednice / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Predstavnici PGŽ-a na kavi pred početak sjednice / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Koordinator treba biti osoba koja okuplja i motivira, a pogledajmo realno što se događalo u zadnjih godinu dana, komentirao je odluku da se suzdrži Walter Volk



ZAGREB » Uz Igora Dragovana SDP-ovu kampanju će voditi Milanka Opačić kao koordinator između Vlade, Sabora i stranke, Ranko Ostojić kao koordinator za teren, Dinko Suton kao poslovni direktor, Dan Špicer za call center i Tomislav Sitar za koordinaciju događanja. Koordinatori su Davor Bernardić, Vedran Babić, Mario Habek, Domagoj Hajduković, Zdravko Ronko, Rajko Ostojić, Damir Mateljan, Željko Jovanović, Ivan Klarin i Darko Parić. No, imenovanje Željka Jovanovića za koordinatora za Rijeku i Istru izazvalo je probleme: tri člana Glavnog odbora iz 8. jedinice, Erik Fabijanić, Gabrijela Gorjanc-Kapša i Walter Volk bili su na glasanju suzdržani. Radi se o tajnicima primorsko-goranske županijske i gradske organizacije u Rijeci, te zamjeniku Zlatka Komadine koji je baš jučer u našem listu koordinatore nazvao gubernatorima. Fabijanić i Gorjanac-Kapša nisu htjeli komentirati svoju suzdržanost, no komentirao je tajnik riječkog SDP-a Walter Volk. 


  – Nema oko toga nikakvog međusobnog dogovora, to je moj stav: mislim da kolega Jovanović nije najsretnije rješenje, to su pokazali i nedavni predsjednički izbori unutar stranke, uostalom. Koordinator treba biti osoba koja okuplja i motivira, a pogledajmo realno što se događalo u zadnjih godinu dana – mislim da je njegova percepcija kod članstva loša i da je moglo biti izabrano neko sretnije rješenje, rekao je Volk, aludirajući na sukob Jovanović-Linić prošle godine, kad je Jovanović ostao osamljen, a riječki SDP podržao Linića. Ovi suzdržani glasovi pokazuju da su gradski i županijski SDP, kako se čini, složni oko procjene da se trebalo naći drugo kadrovsko rješenje za vođenje izbora u 8. jedinici. Kako je poznato, koordinatori su izabrani na prijedlog šefa stranke Milanovića. 


  Zamolili smo za komentar i Željka Jovanovića. 




  – S obzirom na to da sam ja član tri predsjedništva: riječkog, županijskog i nacionalnog, izabran na konvenciji, smatram da je sasvim legitimno da budem koordinator 8. jedinice. Jednako tako, ako ŽO smatra da to nije u redu, neka glasaju na prvoj narednoj sjednici i, ako tako odluče, ja ću se povući s mjesta koordinatora. Moj je jedini cilj što bolji rezultat u 8. jedinici. Ako većina ne želi da ja vodim izbore, ne moram biti koordinator, niti na listi za Sabor, komentirao je Jovanović. Inače, koordinatore ne bira lokalna organizacija, već vrh stranke.