Dan Hrvatskog sabora

Jovanović: Hrvatska može i zaslužuje bolje, potrebni su novi izbori

P. N.

Snimio Nenad REBERŠAK

Snimio Nenad REBERŠAK

"Dosta je. Hrvatska treba nove izbore. SDP je potpuno spreman preuzeti odgovornost za vođenje zemlje i osigurati da Hrvatska raste jer Hrvatska može bolje!", zaključio je Željko Jovanović



“Nema puno aktivnih političara, poput mene, koji se mogu pohvaliti da su bili zastupnici prvog višestranačkog Hrvatskog sabora i koji su 30. 05. 1990. sjedili u istim ovim klupama. Zato, s punim pravom, mogu reći da smo tog dana svi bili puni pozitivne energije i optimizma”, rekao je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u povodu Dana Hrvatskog sabora.


“Danas nije tako. Hrvatskom je zavladao pesimizam i malodušje. Hrvatska prolazi kroz najgoru krizu od 90-ih,u kojoj su ugrožene temeljne društvene vrijednosti: sloboda,sigurnost i pravda. Vladajuća većina u Saboru odbija izvješće pravobraniteljice za ljudska prava i na taj način HDZ, s Karamarkom na čelu, nastavlja napad na institucije koje štite ljudska prava dok oni istovremeno krše ljudska prava i ugrožavaju pluralizam zbog čega raste netolerancija prema svim manjinama, novinarima i civilnom društvu”, nadodao je Jovanović.


Jovanović je poručio da Hrvatska može i zaslužuje bolje. “Val konzervativne klerikalne kulturne revolucije ozbiljno prijeti Hrvatskoj, koja budimo iskreni nema ni Vladu, ima skupinu pojedinaca koji se u interesu stranih lobista smucaju Banskim dvorima, nema ni pravog premijera, ima Tima bez tima,  prvog potpredsjednika je izgubila skupa  s konzultanticom, a Petrov potpredsjednik za društvene djelatnosti kaže mrtav hladan da se još nije sreo s voditeljem najvažnije reforme, kurikularne reforme, Borisom Jokićem. Pa pitam se što on radi, traži svoje izgubljene reforme?”, kaže Jovanović.




“Stoga bi naš zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Tomislavu Karamarku trebao značiti i kraj ove agonije koja traje od dana kada je Tim na Pantovčaku na lošem hrvatskom preuzeo svoj mandat. Dosta je. Hrvatska treba nove izbore. SDP je potpuno spreman preuzeti odgovornost za vođenje zemlje i osigurati da Hrvatska raste jer Hrvatska može bolje!”, zaključio je Željko Jovanović.