Nesuvisli nastup

Josipović: Mnogi se pitaju je li predsjednica u Kninu pila alkohol

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot N1

Foto Screenshot N1



Bivši predsjednik Ivo Josipović komentirao je govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim, javlja N1.


“Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola”, navodi Josipović.


Josipović kaže kako nije nužno da se predsjednik drži protokola, ali je to poželjno.


Potpuno nesuvisli nastup




Dodaje kako se radi o potpuno nesuvislom nastupu koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti.


“Opća slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču ‘Za dom spremni’… Cijela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što doista ne valja”, kaže Josipović.


Dodao je kako je policija HOS-ovce koji su uzvikivali “Za dom spremni” jednostavno trebala udaljiti i prekršajno kazniti.


Komentar predsjednice kako je htjela i sama uzeti pušku i otići u rat smatra veoma neumjesnim.



“Nitko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči”, naglasio je Josipović.


Hrvatsko društvo u regresiji


Kazao je kako u društvu koje je dobro strukturirano kandidatkinja kao što je Kolinda Grabar-Kitarović ne bi imala nikakve izglede. Navodi kako je hrvatsko društvo u regresiji i da nedostaje kvalitetnih vrijednosti te ga ne bi začudila njezina pobjeda.


“Plenković razumije da bez obzira na to kakva je Grabar-Kitarović kandidat, njena pobjeda znači podršku stranci na idućim izborima. Mislim da će HDZ sve učiniti da njihov kandidat pobijedi, ali se nadam da će i druge stranke to učiniti”, rekao je Josipović za N1.