Predsjednik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara

Josić: Ranko Ostojić i Zoran Milanović nose Darka Pajčića na duši

Hina



Predsjednik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Tomislav Josić optužio je u ponedjeljak za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajčiča, koji je u subotu umro u Vukovaru, ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i predsjednika Vlade Zorana Milanovića te je zatražio njihovu odgovornost.


»Ranko Ostojić i Zoran Milanović nose Darka Pajčića na duši i – sukladno nakaradnim zakonima i nakaradnoj politici koja u Hrvatskoj vlada već dvadeset godina – oni neće odgovarati za to. Opet će poći udari na one koji istinu izgovaraju«, ocijenio je Tomislav Josić na konfereciji za novinare održanoj ispred zgrade vukovarske policije nakon pokopa Darka Pajčića.


Istaknuo je kako ne treba ‘provesti hajku’ na policajca s kojim je u sukobu ozlijeđen Pajčić, nego je treba provesti na njih dvojicu jer su, kako je rekao, »njihova politika i zapovijedi otjerali mnoge u grob, pa tako i Darka Pajčića«.




Po Josićevim riječima, ne treba provesti hajku na Sašu Sabadoša, »milicajca u hrvatskoj odori«, nego ga procesuirati po valjanim zakonima, poglavito po kaznenoj odgovornosti. »Ako nekoga treba procesuirati, onda treba provesti hajku na Ranka Ostojića i Zorana Milanovića«, istaknuo je Josić.


Potvrdio je novinarima da je Darko Pajčić u subotu umro od upale pluća, te dodao: »Da nije bilo ovoga što se dogodilo, vjerojatno bi i danas bio živ«.


Vukovarski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, 43-godišnji Darko Pajčić hrvatskoj je javosti postao poznat po tome što je prije dvije godine, s još jednim Vukovarcem, na zgradi vukovarske policije razbio dvojezičnu ploču s ćiriličnim natpisom, nakon čega je u sukobu s policajcem Sašom Sabadošem teško ozlijeđen. U ponedjeljak je pokopan na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

 Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u ponedjeljak je kratko prokomentirao zahtjev braniteljskih udruga za pokretanjem istrage za utvrđivanje odgovornosti za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajčića, kazavši da »tragičnu smrt ne treba zloupotrebljavati i njome manipulirati«.


 »Istraga je odavno pokrenuta, što se tiče Ministarstva unutarnjih poslova i završena. Napad na policiju, konkretna situacija u kojoj se iskorištava smrt jedne osobe i tragični čin na vrlo ružan način je zlouporaba i manipuliranje«, rekao je Ostojić ističući da o tom slučaju zbog sućuti zasad neće detaljnije govoriti.