Koronavirus

Još jedna županija od danas je “korona free”: Lokalni stožeri zasad ne bilježe nove slučajeve

Foto D. Puklavec PIXSELL

Foto D. Puklavec PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorska županija od danas je postala korona-free županija, tamo je izliječen i posljednji zaraženi pacijent. Ukupbo je u toj županiji bilo 10 oboljelih osoba i svi su do danas ozdravili. Smrtnih slučajeva nije bilo



Iza Hrvatske je dosad najuspješniji dan otkako je krenula borba s pandemijom koronavirusa. Potvrđen je tek jedan novi slučaj zaraze, čime je broj ukupno oboljelih narastao na 2.222 osobe.


Preminulo je devedeset i pet osoba, a 1869 osoba se oporavilo.


Nacionalni stožer civilne zaštite danas neće imati redovitu tiskovnu konferenciju, ali će se oglasiti priopćenjem. U međuvremenu stižu vijesti izh županijskih stožera.




Bjelovarsko-bilogorska županija od danas je postala korona-free županija, tamo je izliječen i posljednji zaraženi pacijent. Ukupbo je u toj županiji bilo 10 oboljelih osoba i svi su do danas ozdravili. Smrtnih slučajeva nije bilo.


“Korona free” županija je i Vukovarsko – srijemska županija.


Nove slučajeve ne bilježi ni Šibensko-kninska županija. Tamo je uzeto 90 briseva korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe ‘Cvjetni dom’ Šibenik i svi su negativni. Broj oboljelih je 91, a oporavljenih do danas 77.


Karlovačka županija također nema novih slučajeva, kao ni Istarska.


Povoljna situacija, bez novooboljelih je i u Osječko – baranjskoj županiji, a ista je situacija i u Zadarskoj županiji.