Ponovno imenovan

Još jedan mandat: Veljko Miškulin ostaje na čelu riječkog Županijskog suda

Slavica Kleva

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Sudac Veljko Miškulin, dosadašnji predsjednik Županijskog suda u Rijeci, na jučerašnjoj sjednici Državnog sudbenog vijeća ponovo je imenovan predsjednikom riječkog Županijskog suda. Njegovo imenovanje za idući četverogodišnji mandat obnašanja funkcije predsjednika Županijskog suda uslijedilo je nakon što su članovi DSV-a jučer proveli razgovor s njime.


Kao sudski pripravnik volonter Miškulin je na Općinskom sudu radio od početka 1979. godine, a sucem Kaznenog odjela na Općinskom sudu u Rijeci postavljen je 1983. godine. Istražnim sucem, tada riječkog Okružnog suda, imenovan je 1986. godine, a Istražni sudac Županijskog suda postaje početkom siječnja 1994. godine.


U prosincu 2001. godine imenovan je prvi put predsjednikom Županijskog suda. Osim što je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Primorsko-goranske županije od 2002. godine, te zamjenik predsjednika Izbornog povjerenstva VIII izborne jedinice, Miškulin je bio i član više različitih povjerenstava u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske u doba pristupanja RH u članstvo EU-a, a aktivno sudjeluje u programima CARDS 2001 od osnivanja Pravosudne akademije u Republici Hrvatskoj.




Suradnik je i na projektima Europske komisije iz domene Judical Intercultural Communication in familly Mediation, te Protecting the Civil ERights of the European Citizens– Multidisciplinary Approach.