Mediji mu priopćili razlaz

Jerko Rošin izbačen iz HDZ-a

Hina

Kako je rekao, on na današnje izbacivanje iz stranke neće reagirati, no žalosno je, dodao je, što je za izbacivanje doznao od novinara



Dugogodišnji član HDZ-a i bivši saborski zastupnik Jerko Rošin izbačen je na izvanrednoj sjednici splitsko-dalmatinskog županijskog HDZ-a iz stranke, potvrdio je Rošin večeras za Hinu te rekao kako ga žalosti što je to doznao od medija.


“Čudno se osjećam. Vjerojatno nisu bili zadovoljni onim što sam nedavno izjavio u medijima, a kazao sam istinu, t.j. da su izborni rezultati stranke bili loši te da je Željko Kerum dobro procijenio kad se odlučio koalirati s HDZ-om”, kazao je Rošin.


Kako je rekao, on na današnje izbacivanje iz stranke neće reagirati, no žalosno je, dodao je, što je za izbacivanje doznao od novinara.




“Iz stranke me nitko nije zvao. Ne žalim ni zbog čega. Ne želim se nametati onima koji me neće”, istaknuo je.


Jerko Rošin, jedan od bliskih prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera za čiju je slobodu jamčio svojim stanom, prije dva tjedna dao je ostavku na mjesto potpredsjednika splitskoga gradskog odbora HDZ-a. Tada je rekao da ostaje članom gradskog odbora HDZ-a.


Župan Ante Sanader koji je i predsjednik povjerenstva županijskog HDZ-a večeras nije bio dostupan za izjavu o Rošinovu izbacivanju iz stranke.