Plenković ostaje sam

“Jedan član, jedan glas, jedan kandidat”: I Miro Kovač odustao od kandidature za šefa HDZ-a

Portal Novilist.hr

Foto Marko Prpić / PIXELL

Foto Marko Prpić / PIXELL

Stavit ću interese stranke ispred mojih osobnih i neću se kandidirati. Bolje je da vrijeme koje je pred nama iskoristimo za pripremu stranke za parlamentarne izbore, rekao je Kovač



Izbori u HDZ-u će se po svemu sudeći odvijati po sustavu “jedan član – jedan glas – jedan kandidat”. Postaje to sve izvjesnije nakon što je danas i ministar vanjskih poslova Miro Kovač javno objavio kako neće biti protukandidat Andreju Plenkoviću.


– Stavit ću interese stranke ispred mojih osobnih i neću se kandidirati. Bolje je da vrijeme koje je pred nama iskoristimo za pripremu stranke za parlamentarne izbore, rekao je Kovač i zamolio sve prijatelje koji su ga nagovarali da se kandidira da se posvete stranačkoj promidžbi i pomognu da stranka pobijedi na parlamentarnim izborima.


– To je najvažnija stvar i tome ću se i ja posvetiti, dodao je Kovač, napomenuvši da je odluku o odustajanju donio samostalno. Znakovito je, međutim, da nije izrijekom htio odgovoriti na pitanje podržava li Andreja Plenkovića.




Zlatko Hasanbegović, pak, ni dalje ne želi govoriti na temu eventualne kandidature, a jučer je izjavio da će se sve znati za par dana. Jučer je od kandidature definitivno odustao Milijan Brkić.