Predsjednik Sabora

Jandroković: ”Vjerujem da ćemo realizirati posao s Izraelom”

P. N.

"Ono što sam čuo od ministra obrane i nadležnih za taj posao, odgovornost nije na hrvatskoj strani. To je problem između SAD-a i Izraela. Izrael je preuzeo određen obveze i nadam se da će ih ispuniti", kazao je Jandroković



Predsjednik Sabora Gordan Jandroković za RTL Danas komentirao je aktualnu političku situaciju u Saboru i u zemlji.


O problemima s prodajom izraelskih F-16 Barak zrakoplova, Jandroković je kazao kako postoje ugovori koji definiraju obaveze Izraela, Hrvatske i SAD-a. “Ono što sam čuo od ministra obrane i nadležnih za taj posao, odgovornost nije na hrvatskoj strani. To je problem između SAD-a i Izraela. Izrael je preuzeo određen obveze i nadam se da će ih ispuniti”, kazao je Jandroković, prenosi N1.


Tvrdi kako je saslušao mišljenje stručnog povjerenstva koje je procijenilo da je izraelska ponuda najbolja te da je Vlada tu da povjerenstvu da povjerenje. “Ja vjerujem da će do konačnog dogovora doći i da ćemo realizirati posao”, tvrdi Jandroković.Na pitanje o ultimatumu stranke Milana Bandića da neće podržati Zakon o udžbenicima ukoliko se ne usvoji amandman no besplatnim udžbenicima, Jandroković je kazao kako se održao sastanak s predstavnicima vladajuće većine te da je dogovoreno kako će se formulirati zaključci.“Očekujemo da će sve točke biti podržane. Ideja njegovog amandmana je na tragu što smo se dogovorili kod proračuna. Postojat će formulacija po kojoj će se Vlada obvezati da izradi model kako bi se ta tematika riješila”, kazao je za RTL.