Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 17° 21° 1
21. travnja 2018.
Bivša premijerka šokirala stranačko članstvo

Jadranka Kosor pučem želi ostati na čelu HDZ-a; Milinović i 11 članova traže hitnu sjednicu stranačkog Predsjedništva

Jadranka u stranačkoj ofenzivi
Jadranka u stranačkoj ofenzivi
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2012. u 17:40 2012-03-30T17:40:00+02:00

Hitno zasjedanje stranačkog vodstva zatražili su Ivan Jarnjak, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Andrija Hebrang, Gordan Jandroković, Katarina Fuček, Branko Vukelić, Marina Matulović Dropulić, Davor Stier, Petar Selem i Jasen Mesić

 Zamjenik predsjednice HDZ-a i kandidat za predsjednika te stranke Darko Milinović zatražio je danas u ime 12 od 19 članova predsjedništva HDZ-a hitnu sjednicu predsjedništva stranke do srijede, na kojoj bi se razgovaralo o izbornim procesima unutar HDZ-a. Milinović je naveo da taj prijedlog uz njega podupiru članovi predsjedništva Ivan Jarnjak, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Andrija Hebrang, Gordan Jandroković, Katarina Fuček, Branko Vukelić, Marina Matulović Dropulić, Davor Stier, Petar Selem i Jasen Mesić.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor šokirala je članstvo i hrvatsku javnost prijedlogom da se izbor za novog čelnog čovjeka stranke odgodi za nekoliko tjedana i da ga biraju svi članovi. U prostorijama svojeg izbornog stožera ona je iznijela prijedlog da se na izbornom saboru 20. svibnja bira cijelo vodstvo osim predsjednika.

Na tom bi se skupu, za koji se već tjednima biraju izaslanici, izmijenio statut stranke na način da se propiše da se predsjednika bira prema načelu - jedan član, jedan glas. I sukladno tome, kako je zamislila, Jadranka Kosor do 1. srpnja održali bi se neposredni izbori za predsjednika HDZ-a. Za ovakav scenarij ona mora imati potporu većine u središnjem odboru koji utvrđuje prijedlog izmjena statuta.

- Zadnjih dana odlučila sam se za ovo. Zašto da se stranka dalje iscrpljuje, idemo završiti do kraja cijeli proces dodatne demokratizacije HDZ-a, tako da se možemo okrenuti žestokoj kritici Vlade, objasnila je Jadranka  Kosor svoje motive.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova