Ponedjeljak, 8. veljače 2016.
Bivša premijerka šokirala stranačko članstvo

Jadranka Kosor pučem želi ostati na čelu HDZ-a; Milinović i 11 članova traže hitnu sjednicu stranačkog Predsjedništva

Jadranka u stranačkoj ofenzivi
Jadranka u stranačkoj ofenzivi
Autor: Dražen Ciglenečki
Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 17:40

Hitno zasjedanje stranačkog vodstva zatražili su Ivan Jarnjak, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Andrija Hebrang, Gordan Jandroković, Katarina Fuček, Branko Vukelić, Marina Matulović Dropulić, Davor Stier, Petar Selem i Jasen Mesić

 Zamjenik predsjednice HDZ-a i kandidat za predsjednika te stranke Darko Milinović  zatražio je danas u ime 12 od 19 članova predsjedništva HDZ-a hitnu sjednicu predsjedništva stranke do srijede, na kojoj bi se razgovaralo o izbornim procesima unutar HDZ-a. Milinović je naveo da taj prijedlog uz njega podupiru članovi predsjedništva Ivan Jarnjak , Božidar Kalmeta , Ivan Šuker , Andrija Hebrang , Gordan Jandroković , Katarina Fuček , Branko Vukelić , Marina Matulović Dropulić , Davor Stier , Petar Selem  i Jasen Mesić .

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor šokirala je članstvo i hrvatsku javnost prijedlogom da se izbor za novog čelnog čovjeka stranke odgodi za nekoliko tjedana i da ga biraju svi članovi. U prostorijama svojeg izbornog stožera ona je iznijela prijedlog da se na izbornom saboru 20. svibnja bira cijelo vodstvo osim predsjednika.

Na tom bi se skupu, za koji se već tjednima biraju izaslanici, izmijenio statut stranke na način da se propiše da se predsjednika bira prema načelu - jedan član, jedan glas. I sukladno tome, kako je zamislila, Jadranka Kosor do 1. srpnja održali bi se neposredni izbori za predsjednika HDZ-a. Za ovakav scenarij ona mora imati potporu većine u središnjem odboru koji utvrđuje prijedlog izmjena statuta.

- Zadnjih dana odlučila sam se za ovo. Zašto da se stranka dalje iscrpljuje, idemo završiti do kraja cijeli proces dodatne demokratizacije HDZ-a, tako da se možemo okrenuti žestokoj kritici Vlade, objasnila je Jadranka  Kosor svoje motive.

Komentari

15
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • Guzda
  Guzda   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 8:44

  maliodmakine
  uzeo si mi cijeli govor, tužit ću te za plagijat!! :-)))) Ovaj narod da ima išta drugo u glavi osim propuha već bi odavno upali u sabor i svu ovu bandu koja tamo sjedi zurueck na Goljaka!!! A ovaj dole jazavac od kokija neka ne gnoji kako je ADEZE bio bilo kakav svjetionik bilo čega, ovu zemlju su stvorili svi oni koji su se borili i koji su dali svoje živote za nju!!! Sumnjam da je itko 91 pitao tko za koga navija (ADEZE, ESDEPE,PEGEPE i što ti ja znam sve ne) pravim ljudima je samo Hrvatska bila na pameti!!! I ponoviću još jednom, Hrvatska je ovdje bila prije svih ovih teletabisa koji se busaju u prsa da su nam dali ovu državu i biti će i poslije njih kad zagnoje dva metra bez geometra!!!

 • Avatar
  Avatar   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 7:57

  p.s. Nakon 20 godina pljačke i mijenjanja svih društvenih vrijednosti na gore, a da ne govorim o ubacivanju tog ološa u sve strukture društva, Hrvatska je dotakla dno dna. Ako netko misli da bi bilo koja vlast mogla preko noći podiči toliko devastiranu zemlju s dna onda taj ili nema blagog pojma o ekonomiji i sociologiji ili nema pola mozga.

 • Avatar
  Avatar   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 7:53

  Da sam na mjestu ovih wannabe vođa, razmislio bih o prisustvovanju tim njihovim sastancima da se netko među njima ne sjeti ponoviti scenariji iz Kuma 3. kad onom jednom blesanu među njima nisu dali vlasti i love pa je izašao sa sastnaka ljut, a onda je netko stavio lisice na vrata pa su odnekud doletjeli helikopteri nad salu pa je krenulo bambagabambagabam-tkatakatakataka......... Hebi ga, tako se to radi u organizacijama takve vrste.

 • Avatar
  Avatar   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 7:53

  Da sam na mjestu ovih wannabe vođa, razmislio bih o prisustvovanju tim njihovim sastancima da se netko među njima ne sjeti ponoviti scenariji iz Kuma 3. kad onom jednom blesanu među njima nisu dali vlasti i love pa je izašao sa sastnaka ljut, a onda je netko stavio lisice na vrata pa su odnekud doletjeli helikopteri nad salu pa je krenulo bambagabambagabam-tkatakatakataka......... Hebi ga, tako se to radi u organizacijama takve vrste.

 • maliodmakine
  maliodmakine   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 4:12

  smijem li reci sto mislim?! evo, reci cu. hebe mi se zivo za veleizdajnicku balkansku lopinsku bandu zvanu hadeze i sve njihove politicke kamenjarske prigusce tipa secir bej kerim zvani kerum, banditici, zubaci, todorici, gucici, kutlovine, rajici, djapici, horvatincici, itd. dabogda svi netragom propali u zemlju, zauvijek i bez spomena. hrvatskoj su nuzno potrebni mladi i sposobni, nadasve posteni narastaji. ova kukurikava baljezgava razvodnjena hadezeova inacica i komunjarska banda koju vode cacic i linic ne treba nikomu, pa ni najsiromasnijim afrikancima i azijcima.

 • prometej
  prometej   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 1:00

  Da se jos malo (do)demokratiziraju pa da se bace na Vladu...Jaoj ovcurine. Neka moli svog Boga (kojemu se okrenula pod stare dane) sto joj oni koji su je naslijedili jos uvjek gledaju kroz prste i sto jos ne izbacuju kosture iz ormara. Domalo bit ce veselo, a bjeloglava ce zavazda zacepiti labrnju!

 • radnica
  radnica   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 19:57

  Jaca ne bi zatvorila škverove,a ovi jesu!Željko vrati se!

  • nada.jelinic#starcevic
   nada.jelinic#starcevic   Objavljeno: 31. ožujka 2012. u 10:48

   Lažna Nado,
   Debora
   dobila si otkaz u 3.maju zbog štete koju si ti napravila na poslu.

  • nada.jelenic#starcevic.
   nada.jelenic#starcevic.   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 22:58

   Mala,dati cu ti ja Zeljka, to ce sve reci o tebi......

 • posavac
  posavac   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 19:54

  Jadna Jadranka, definitivno se izgubila u prostoru i vremenu. Ovako nešto nakon punog tijeka izbora može predložiti samoKosor. Uvjeren sam da će prijedlig Dade Milinovića uspjeti i da će kao sigurni favorit pobijediti 20.svibnja za predsjednika. Neka se Kosor zapita da li ljudima nije više dosadilo organiziranja skupština po općinama i gradovima. Jadranka, budi ponosna i ne radi spletke koje ti neće i ne mogu pomoći u gubitku mjesta predsjednice. Osjećam se jadno, kada vidim tko mi je predsjednik stranke, ali ću biti ponosni član HDZ-a kada pobijedi Milinović.

 • Jasjecamse
  Jasjecamse   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 16:44

  Sve je pokradeno, HDZ više nema smisla a tzv. izbori novog čelništva su čisto mučenje.
  Skratite im muke i ukinite HDZ. Ionako ih je trebalo po ustavu zabraniti zbog kriminala.
  Ni HDZovcima ne treba HDZ. Svi značajniji dijelovi HDZa su se snašli.
  Dobro nakrcani zagrebački HDZovci odavno imaju svoju organizaciju (HUP) , pa se samo trebaju preregistrirati u stranku npr. Hrvatska tehnomenadžerska zajednica.
  Slavonski ogranak HDZa se ranije odmetnuo u HDSSB. Ono malo hdz-ovaca vjernih centrali se sada može lako pridružiti. Raskid sa Glavašem je ionako bio iznuđen pod vanjskim pritiskom kojega više nema.

  Dalmatinski ogranak , tj. njegov preostali dio iz Zadra isto djeluje samostalno . Ako bi odlučili izaći u javnost, najbolje da se nazovu Dalmatina Nostra. Iz razloga jer su se proslavili na 'izgradnji' Dalmatine, kao hommage stanovitoj talijanskoj organizaciji koja im je bila uzor a i da budu uhu ugodni svojim duhovnim pokroviteljima za koje je Zadar još uvijek dio Italije.
  A ako ostane neki HDZovac koji se ne nađe u ovim 'organizacijama', uvijek može osnovati Hrvatsku čistu demokratsku zajednicu. Za detalje neka se raspitaju kod svojih prijatelja desničara, oni imaju iskustva sa osnivanjem kombi stranaka (stranke koje stanu u 1 kombi).

 • koki
  koki   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 15:27

  "...idemo do kraja izvršiti proces DODATNE DEMOKRATIZACIJE HDZ-a...."
  Za pojam dodatne demokratizacije nikad nismo čuli do sad, ali očito je da Kosor"zna" šta radi.
  Sutra će biti 21 g. da je počeo rat sa pogibijom Josipa Jovića.HDZ je tada bilo jedini svjetionik svim Hrvatima u stjecanju samostalne države i to im nitko ne može oduzeti NIKAD, ali na što su spali sad...to je prestrašno.

 • jaager
  jaager   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 15:03

  Možda bi ona i učinila nešto konkretno za demokratizaciju stranke no stekla je puno negativnih poena svojim oktroiranim predsjedničkim i premijerskim mandatom na koji šire članstvo kao i samo rukovodstvo ne gleda blagonaklono.Nije bilo vrijeme za to kao niti način da se nešto ovako desi pa kada se ipak desilo trebala je odmah tada tražiti demokratsku potvrdu za svoje funkcije...

 • vferari
  vferari   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 12:58

  Šeks i jaca vozaju 220 000 tisuća hdezeaca kako bi što prije mogli oštro pljuvati po vladi koji debilizam od koga je nije ničudno.Ne da bi knstruktivno kritizirali i predlagali riješenja nego da bi oštro pljuvali jer su ostali bez sline.Dali ima snge u toj gomili ljudi da kažu pustimo ove govnjare osnujmo modernu desnu kršćansku stranku pa kako se zvala samo ne hdz jer samo spomen tog imena širi alergiju.

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 30. ožujka 2012. u 12:24

  Ma dobro, znamo već kako to s Kosor ide. Više ne davi narod, sad davi svoju stranku i to je ok.