Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
20. travnja 2019.
Ogorčeni zbog smrti mladića

foto JAJIMA NA MINISTARSTVO ZDRAVSTVA 'Slobodna Hrvatska' ponovo traži Kujundžićevu ostavku

Foto Jurica Galoic/PIXSELL
Foto Jurica Galoic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2018. u 16:43 2018-08-14T16:43:00+02:00

'Pogrešno vođenje zdravstvene politike pod kormilom nesposobnog ministra Kujundžića odnijelo je još jedan danak: jedan mladić kojemu je trebala biti ukazana pomoć zbog nedostatka liječnika izgubio je bitku sa životom. Ministre Kujundžiću, vrijeme je da odete!', poručili su pripadnici Slobodne Hrvatske

Slobodna Hrvatska ponovo traži ostavku ministra Milana Kujundžića. Ivan Pokupec i aktivisti Slobodne Hrvatska gađali su jajima zgradu Ministarstva zdravska zbog politike koju provodi ministar Kujundžić i HDZ.

'Pogrešno vođenje zdravstvene politike pod kormilom nesposobnog ministra Kujundžića odnijelo je još jedan danak: jedan mladić kojemu je trebala biti ukazana pomoć zbog nedostatka liječnika izgubio je bitku sa životom. Ministre Kujundžiću, vrijeme je da odete!', poručili su pripadnici Slobodne Hrvatske.

'Prije više od pola godine smo Vladi, Ministarstvu zdravstva i medijima poslali zahtjev za ostavkom upućen Milanu Kujundžiću, svjesni da je hrvatsko zdravstvo u slobodnom padu. Većina medije je taj zahtjev ignorirala, a neki su ga čak i ismijavali. Naime, 2. veljače 2018. tražili smo njegovu ostavku iz više razloga koji potvrđuju da je ovaj ministar nesposoban obavljati dužnost ministra zdravstva. Tada su razlozi bili sljedeći: unatoč vapaju roditelja djece oboljelih od neuroblastoma Ministar Kujundižić u kolovozu 2017. odlazi na godišnji odmor ne pokazujući ni malo empatije prema djeci. Isto se dogodilo i u slučaju djece oboljele od spinalne distrofije čiji roditelji su tražili pomoć oko kupovine lijeka spinraza. Odlazak liječnika iz Hrvatske ima epidemiološke razmjere i do sada ih je otišlo više od 5000, a pad Hrvatske s 19. na  26. mjesto od ukupno 35 zemalja u Europi na ljestvici dostupnosti zdravstvene zaštite dovoljno govori za se. Način kako se upravlja zdravstvenim fondom je još jedan razlog više zašto Kujundžić treba podnijeti ostavku', kažu pripadnici Slobodne Hrvatske.

 

Zapitali su ministra Kujundžića: „Je li vam smiješno i nakon jučer nepotrebno izgubljenog mladog života? Koliko još ljudi mora zdravljem i životom platiti mandat protivnika HDZ-a u predsjedničkoj kampanji, a sada HDZ-ovog ministra?“

 

Slobodna Hrvatska zato još jednom apelira da ministar Kujundžić podnese neopozivu ostavku kako bi se zaustavilo urušavanje ugleda hrvatskog zdravstva i spriječile nove tragedije kao ova nedavna u kojoj je zbog nemara izgubljen jedan mladi život.

Minsistarstvo zdravstva, Milan Kujundžić, Slobodna Hrvatska,

Ministarstvo zdravstva, Milan Kujundžić, Slobodna Hrvatska,

Ministarstvo zdravstva, Milan Kujundžić, Slobodna Hrvatska,

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš